Za drugi utorak sazvana sjednica varaždinskog Gradskog vijeća; Marković pozvao na kulturnu raspravu

MGA | 11.3.2024. u 12:50h | Objavljeno u Aktualno

Sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina održat će se u utorak, 19. ožujka, s početkom u 15 sati u HNK Varaždin, najavili su danas zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki. 

Lovro Lukavečki napomenuo je kako se nada da će se već sljedeća sjednica održati u novoobnovljenoj dvorani Gradske vijećnice te da će na dnevnom redu biti čak 44 točke, od kojih je najvažniji rebalans proračuna. 

Marković je pozvao gradske vijećnike na konstruktivnu i odgovornu raspravu bez obzira na "predizbornu nervozu" apelirajući na posljednju sjednicu Županijske skupštine.

- Čeka nas duga i zahtjevan sjednica. Dosad je u Gradu bilo konstruktivno, u odnosu na Županijsku skupštinu. Vidjeli smo u što se pretvaraju te sjednice uz vrijeđanja na osobnoj razini i mislim da s tim treba prestati. Što se tiče rebalansa proračuna, povećavaju se prihodi zbog priljeva poreza na dohodak ali rastu i troškovi. Povećat ćemo proračun za 9 mil. eura na iznos od 117,2 mil. eura, dok rashodi rastu na ukupno 121 mil. eura - napomenuo je Marković.

Na dnevnom redu će biti i izvješće o radu gradonačelnika, davanje suglasnosti za kreditno zaduženje Parkovima i dr.