S 1. prosinca u zračnu luku treba ući novi zakupac, tvrtka Diamond Aircraft Croatia Foto: VV arhiva

Winair za pretvaranje tražbina u vlasničke udjele u Varaždin Airportu u stečaju

| 20.11.2015. u 08:07h | Objavljeno u Aktualno

Što će biti s imovinom, odnosno pokretninama Varaždin Airporta, koje su od otvaranja stečaja nad tom tvrtkom krajem lipnja ove godine privremeno uskladištene u gradskim prostorima na aerodromu?

To se pitanje postavilo, naime, na skupštini vjerovnika Varaždin Airporta održanoj u četvrtak na Trgovačkom sudu. Stečajna upraviteljica Lidia Belamarić okupljene je članove skupštine izvijestila da joj je Grad naložio da pokretnine Airporta čim prije makne iz gradskih prostora budući da s 1. prosincem ondje ulazi novi zakupac zračne luke, tvrtka Diamond Aircraft Croatia.

Međutim, problematično je što pokretninu Airporta čine uređaji neophodni za specifičnu zrakoplovnu djelatnost, ali i sustav videonadzora i vatrodojave te alarmni sustav.

- Osim što će se vrijednost pokretnina skidanjem obezvrijediti, moguće je i njihovo uništenje - upozorila je stečajna upraviteljica članove skupštine vjerovnika.

Premda su na skupštini „padali“ svakakvi prijedlozi, od prijedloga da se pokretnine privremeno uskladište u prostorima Winaira do prijedloga da se ponude novom zakupcu zračne luke, članovi su naposljetku dogovorili zajednički sastanak u Gradskoj vijećnici koji se treba održati u ponedjeljak, 23. studenog. Neophodno je, usuglasili su se, da dogovor postignu najveći vjerovnici, Grad Varaždin i Winair.

Štoviše, direktor tvrtke Marijo Bucina ostalim je vjerovnicima predložio da se njihove tražbine pretvore u vlasničke udjele u Varaždin Airportu.

- Ustrajem kod prijedloga za provođenje aktivnosti oko pripreme i provođenja stečajnog plana nad stečajnim dužnikom. Analiza je pokazala da bi to bilo najbolje rješenje umjesto da se ide u prodaju imovine. Zajedno bismo održali poslovanje tvrtke - predložio je Bucina čijem se prijedlogu usprotivio dio vjerovnika, a i mišljenje je suda da je još preuranjeno za raspravu o stečajnom planu budući da još nisu utvrđeni niti točni iznosi tražbina vjerovnika.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci