Vugrin suglasnost očekuje u utorak, a gradski Stožer kaže da nisu odlučili zatvoriti trgovine i kafiće

MGA/VV | 16.3.2020. u 20:40h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin na svom je FB profilu objavio da je davanje suglasnosti za najavljene strože mjere za suzbijanje zaraze korona virusom odgođeno za sutra.

To znači da trgovine, kafići i uslužne djelatnosti sutra rade po starome.

- Donošenje odluke Stožera civilne zaštite RH o davanju suglasnosti na današnje prijedloge mjera Stožera CZ Varaždinske županije odgađa se na sutrašnji dan - piše na Vugrinovu FB profilu.

Oglasio se također i Stožer civilne zaštite Grada Varaždina. U priopćenju stoji da Stožer nije donio odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata te objekata uslužne djelatnosti.

- I dalje ostaju na snazi preporuke za sprječavanje širenja virusom COVID-19 koje je Gradski stožer CZ-a donio u subotu 14. ožujka 2020.  U suradnji sa Cehom ugostitelja i obrtničkom komorom donijet će se nove preporuke za rad ugostiteljskih i uslužnih objekata u Varaždinu ukoliko se za to ukaže potreba.

Pozivamo sve da prate objave Stožera civilne zaštite Grada Varaždina koje će se objavljivati na službenim web-stranicama Grada Varaždina - poručuju iz gradskog Stožera.

S obzirom na brojne upite iz trgovina i drugih objekata, iz redakcije Varaždinskih vijesti uputili smo upit Stožeru Civilne zaštite Republike Hrvatske s pitanjem jesu li odobrili današnju Odluku o potrebi ograničenja rada i mjera ponašanja na području Varaždinske županije, koju je danas donio Stožer civilne zaštite Varaždinske županije. Ali u svom odgovoru upućuju nas natrag na županijski Stožer:

- Za vaše područje kontaktirajte Stožer CZ Varaždinske županije putem ŽC 112 Varaždin - stoji u odgovoru Stožera CZ RH.