Preuređenje je počelo ovoga tjedna, a radnici HŽ Infrastrukture prvo će urediti okoliš postaje

Napokon počelo preuređenje devastirane Željezničke postaje Martijanec

| 9.8.2018. u 16:46h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Martijanec će napokon dobiti Željezničku postaju primjerenu 21. stoljeću. Općinskom inicijativom i uz veliku pomoć Josipa Bilavera pomoćnika ministra mora, prometa i infrastrukture urediti će okoliš postaje, staviti novu fasadu i stolariju, a budući će putnici vlakove čekati u kompletno preuređenoj čekaonici.

Postaja u Martijancu sustavno je godinama neodržavana te je postala ruglo Martijanca, ali i HŽ-a, u čijoj je devastiranoj čekaonici za lošeg vremena kad nije bio drugog izbora, bilo iznimno nelagodno čekati vlakove.

To najbolje znaju martijanečki srednjoškolci koji vlakom odlaze na nastavu pa su oni glavni razlog kojega je Općina Martijanec inzistirala na preuređenju.

Preuređenje je počelo ovoga tjedna, a radnici HŽ Infrastrukture prvo će urediti okoliš postaje, nakon čega će se nastaviti s ostalim radovima, a koji će biti završeni do početka nove školske godine u rujnu.  

U danas zapuštenoj zgradi Željezničke postaje Martijanec teško je prepoznati vrijedan spomenik arhitekture, što je bila u vremenu kad su željeznice bile simbol industrijskog rasta.

Martijanec je tada uz Željezničku postaju imao i dva prateća transportna kolosijeka te stan za prateće osoblje postaje, a što govori o važnosti Martijanca kao prometnog središta sa značajnim proizvodnim potencijalima. Općinske su vlasti zbog svega jako zadovoljne uređivanjem Željezničke potaje Martijanec.

-Stanica je bila općinsko ruglo kakvo Martijanec ne zaslužuje. Naši učenici, ali i drugi putnici vlakom, imaju pravo putovati na dostojanstveni način, a ne se osjećati da su s kupljenom kartom putnici trećeg reda. Zahvaljujemo svima koji su to prepoznali pa podržali ovu inicijativu. Sad se nadamo se da će ovaj hvale vrijedan poduhvat biti završen u dogovorenim rokovima. Vjerujemo da će se suradnja s HŽ infrastrukturom nastaviti i u idućim godinama na obostrano zadovoljstvo – rekao je načelnik Martijanca, Dražen Levak.