Voditeljima izrade i provedbe EU projekata podijeljena uvjerenja Foto: Krešimir Đurić

Voditeljima izrade i provedbe EU projekata podijeljena uvjerenja

| 29.4.2016. u 11:55h | Objavljeno u Aktualno

Od 19 polaznika edukacije "Voditelji izrade i provedbe EU projekata" njih sedmero pronašlo je zaposlenje, a na Pučkom otvorenom učilištu već je krenula i nova grupa od 12 polaznika koji će se educirati za voditelje EU projekata.

U salonu Gradske vijećnice održana je prigodna podjela uvjerenja polaznicima edukacije „Voditelji izrade i provedbe EU projekata“. U sklopu provođenja obrazovnog programa za nezaposlene osobe s područja Grada Varaždina temeljem Sporazuma o zajedničkoj suradnji između Grada Varaždina, Pučkog otvorenog učilišta i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Varaždin, 19 polaznika uspješno je završilo radionicu „Voditelji EU projekata“ koja je trajala 6 mjeseci.

- U ovaj projekt ušli smo prije svega jer smo željeli pomoći visokoobrazovanim nezaposlenim osobama. U Varaždinu nemamo velike probleme s nezaposlenošću, no postoje programi da se osobe koje su nezaposlene prilagode postojećim uvjetima na tržištu rada i drago mi je da je ovih 19 polaznika prepoznalo tu mogućnost i prijavilo se na edukaciju i dobilo tu dodatnu kvalifikaciju - istaknuo je gradonačelnik Goran Habuš.

Od njih 19, sedmero ih je već našlo zaposlenje, a novih 12 krenulo je u program edukacije. Također, sve veći broj poduzetnika shvaća važnost korištenja fondova Europske unije i da te potencijale treba koristiti, a to je i mogućnost za zapošljavanje upravo polaznika ovih edukacija.

- Program ide dalje za novih 12 polaznika, za što je iz gradskog proračuna osigurano 100 tisuća kuna. Nadam se da će ovih 12 koji još nisu našli posao do tog vremena pronaći zaposlenje i da će ovaj program vrlo brzo završiti, što bi značilo da više nemamo visokoobrazovanih nezaposlenih osoba na burzi rada - rekao je gradonačelnik Habuš.

Maja Ćosić, diplomirana pravnica, jedna je od polaznika edukacije koja je već pronašla zaposlenje kao voditelj pisanja i provedbe projekata.

- Ova edukacija bila je pun pogodak i bila je od koristi. Preporučila bih svakome da se javi u Pučko otvoreno učilište ako žele steći dodatna znanja - rekla je Maja Ćosić.

Edukacija je trajala šest mejseci, a 19 polaznika je polazilo predavanja u dvije grupe. Od sedmero zaposlenih, petero ih je posao dobilo zahvaljujući stečenim znanjima i vještinama koje su dobili kroz edukaciju.

- Specifičnost edukacije je ta što se nakon edukacije u Pučkom otvorenom učilištu ide u tvrtke i tri mjeseca se radi u realnim uvjetima. Tamo polaznici pripremaju projekt i prenose svoja znanja tvrtci o mogućnostima korištenja EU fondova. Ovim putem pozivam tvrtke i ostale pravne subjekte koji su zainteresirani za prijavu projekata na EU fondove, neka se jave učilištu jer i ovih 12 polaznika iz nove gruope će trebati ići na praksu - pozvala je Mirjana Premuž, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Varaždin.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci