Vlč. Mijo Horvat predložen za nagradu za životno djelo Grada Varaždina

M.P./Varaždinske vijesti | 20.11.2016. u 13:41h | Objavljeno u Aktualno

Velečasni Mijo Horvat predložen je za ovogodišnjeg dobitnika nagrade za životno djelo Grada Varaždina, i to zbog osobitog doprinosa i dugogodišnjeg pastoralnog djelovanja župničke službe u župi sv. Fabijana i Sebastijana.

Za dobitnike nagrade Grada Varaždina predloženi su skladatelj, pedagog i ravnatelj Varaždinskh baroknih večeri Davor Bobić, višestruki državni prvak u karateu Enes Garibović, Erika Spirić za dugogodišnji izniman doprinos u promicanju prava rodilja i podizanju svijesti o važnosti prirodnog poroda te osnivač i predsjednik Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina Ivan Vujec.

Plaketa Grada Varaždina trebala bi pak posthumno biti uručena dugogodišnjoj predsjednici Udruge vrtlara Varaždinske županije Mariji Habijan, Auto klubu Varteks u povodu 70. obljetnice osnivanja za promicanje prometne kulture te orgnaizaciju auto sajma, Bomark grupi za iznimne poslovne rezultate te Hrvatsko-njemačkom društvu Varaždin za dugogodišnje promicanje grada Varaždina u međunarodnoj suradnji sa SR Njemačkom.

Za medalju Grada Varaždina predloženi su veleposlanik Kraljevine Španjolske u RH Eduardo Aznar Campos za doprinos u organizaciji 46. VBV, Srećko Mintas za svestrano zalaganje i doprinos razvoju obrtništva, mr.sc. Stjepan Adanić za doprinos u pregovaračkim procesima tijekom Domovinskog rata, Miroslav Prikratki za razvoj malog poduzetništva, Centar tradicijske kulture povodom 70 godina rada na očuvanju tradicijske kulture te Udruga “Novi put” Varaždin za poseban doprinos za skrb i zbrinjavanje beskućnika te Udruga STK Starr Varaždin za uspjehe u sportskim natjecanjima.

Ukoliko gradski vijećnici na sjednici u ponedjeljak 21. studenog prihvate prijedlog ovogodišnjih dobitnika, javna će im priznanja biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana grada Varaždina.