Vlašić: Aglomeracije Ludbreg i Novi Marof gotove do 2023. godine Foto: Krešimir Đurić

Vlašić: Aglomeracije Ludbreg i Novi Marof gotove do 2023. godine

| 16.5.2017. u 15:15h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U Varkomu su danas održane prezentacije razvojnih projekata u sustavu odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području Aglomeracije Ludbreg i Aglomeracije Novi Marof.

Aglomeracija Novi Marof obuhvaća projekte naselja Gornje Makojišće, Grana, Ključ, Krč, Madžarevo, Novi Marof, Orehovec, Oštrice, Presečno, Remetinec, Možđenec i Strmec Remetinački. Prema Studiji izvedivosti, predviđena vrijednost projekta je skoro 90 milijuna kuna, bez PDV-a.

Aglomeracija Ludbreg obuhvaća projekte grada Ludbrega i sva naselja koja pripadaju Ludbregu, i općine Martijanec i Sveti Đurđ. Predviđena vrijednost projekta je skoro 133 milijuna kuna, bez PDV-a.

Krajnji rok dovršetka svih aktivnosti je 2023. godina. U tijeku su završne aktivnosti na izradi Studije izvedivosti koja će biti upućena na izdavanje suglasnosti stručnim službama Ministarstva i Hrvatskih voda Zagreb - rekao je direktor Varkoma, Vlado Vlašić.

Očekuje se minimalno 70 posto sufinanciranja iz Strukturnih fondova EU, dok bi se ostalih 30 posto financiralo iz državnog proračuna, Hrvatskih voda i jedinica lokalne samouprave.

- S realizacijom tog projekta želimo započeti čim prije, ne samo zbog naših građana, nego i zbog očuvanja pitke vode i okoliša. U sljedećem periodu očekujemo da se provede natječaj za izradu projektne dokumentacije pa da se tijekom ove godine započne projektiranje - rekao je gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić.

- Zahvaljujući Varkomu i Hrvatskim vodama došli smo pred kraj pripremnog posla i do početka natječaja za projektiranje aglomeracije. Velika većina naselja Novog Marofa će biti uključena u ovu aglomeraciju - rekao je gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač.

Prezentaciji projekata sudjelovali su i načelnik općine Martijanec, Marijan Horvat i načelnik općine Sveti Đurđ, Josip Jany.