Vlada preuzima obvezu otplate kredita i opremanja Opće bolnice Bjelovar Foto: BBŽ

Vlada preuzima obvezu otplate kredita i opremanja Opće bolnice Bjelovar

Michael Palijan/043 | 24.11.2022. u 08:56h | Objavljeno u Aktualno

Ravnateljica, županijske službe i ministar zdravstva sa suradnicima trebaju napraviti model kako ćemo financijski podržati i pratiti dovršetak uređenja bolnice, a mi ćemo već prije usvajanja Prijedloga proračuna donijeti odgovarajuće odluke - obećao premijer u Bjelovaru

Nakon nešto više od mjesec dana od posljednjeg posjeta, u središtu Bjelovarsko-bilogorske županije ponovno su bili predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, s kojima je ovoga puta došao i ministar zdravstva Vili Beroš. Naime, u subotu 5. studenog su odradili sastanak sa županijskim i vodstvom Grada Bjelovara te čelnicima Opće bolnice dr. Anđelko Višić, a nakon obilaska nove bolničke zgrade premijer je izvijestio o koracima Vlade koji bi trebali uvelike rasteretiti županijski zdravstveni proračun. Podsjećajući da je bivši župan Bjelovarsko-bilogorske županije za izgradnju bolnice podignuo dva kredita veća od 200 milijuna kuna kojima je uvelike opterećen županijski zdravstveni proračun, premijer je ustvrdio da Županija nije u poziciji rješavati sama kredite.

- Dogovoreno je da Vlada preuzme financiranje kreditnih obaveza u godinama koje su pred nama i tako rastereti proračun Bjelovarsko-bilogorske županije, što će više od sto tisuća građana koji prema bolnici gravitiraju cijeniti - kazao je Plenković.

Vlada_preuzima_obvezu_otplate_kredita_i_opremanja_nove_zgrade_bolnice2.jpg

Ujedno je najavio da će Vlada financijski pratiti i podržati dovršetak uređenja bolnice te da će sredstva biti uvrštena u proračun za 2023. godinu.-Ravnateljica, županijske službe i ministar zdravstva sa suradnicima trebaju napraviti model kako ćemo financijski podržati i pratiti dovršetak uređenja bolnice. Zgrada treba biti uređena, dostupna pacijentima u ovoj Županiji i to je ključni današnji dogovor tako da ćemo na Vladi već prije usvajanja Prijedloga proračuna donijeti odgovarajuće odluke i uvrstiti ta sredstva u proračun za 2023. godinu i na taj način riješiti ovo pitanje koje je već dugo u političkom eteru u ovoj županiji-poručio je Plenković. Kazao je kako je imao priliku doznati da se dio stare paviljonske bolnice preselio u novu zgradu.

- Liječnici koji ovdje rade i vode te službe su nas izvijestili o bitno kvalitetnijim uvjetima koji sada postoje - kazao je novinarima Plenković.

Župan Marko Marušić je zahvaljujući Vladi na razumijevanju poručio da je spašen zdravstveni sustav Bjelovarsko-bilogorske županije, ali ga veseli i daljnje obećanje o potpori Vlade za otplatu kredita.

- Ali, na tome ne stajemo, cilj je da konačno i opremimo ovu bolnicu, a sve u svrhu kvalitetnije zdravstvene zaštite naših sugrađana i za stvaranje kvalitetnijih radnih uvjeta bolničkog osoblja - kazao je župan.

Državni vrh se sastao i s bjelovarsko-križevačkim biskupom msgrom. Vjekoslavom Huzjakom te je obišao i bjelovarsku katedralu koja je u visokoj fazi obnove.

- Napredak u obnovi sakralnih objekata je zaista vidljiv - kazao je Plenković.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci