Vlada povećala najniže koeficijente, rastu plaće policajcima Foto: VV arhiva / ilustracija

Vlada povećala najniže koeficijente, rastu plaće policajcima

VV / Vlada RH | 2.3.2023. u 17:41h | Objavljeno u Aktualno

Izmjenom uredbe o plaćama policijskih službenika, Vlada RH je na današnjoj sjednici povećala najniže koeficijente složenosti poslova utvrđene za radna mjesta policijskih službenika srednje stručne spreme, odnosno u najvećem dijelu za one koji posao obavljaju na terenu.

Koeficijent složenosti poslova 0,8 povećava se na 0,865, koeficijent 0,85 na 0,897, a koeficijent 0,873 na 0,917.

- Ovim povećanjem koeficijenata složenosti poslova poboljšat će se materijalima prava policijskim službenicima koji izravno obavljaju policijske poslove na terenu - istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Naveo je da je 80 posto radnih mjesta na koja se odnosi povećanje, sistematizirano u policijskim postajama, dok je 15 posto sistematizirano u ustrojstvenim jedinicama policijskih uprava te 5 posto u sjedištu MUP-a.

- Izmijenjena je i dopunjena i uredba o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi te su povećani koeficijenti za radna mjesta namještenika III. i IV. vrste s najnižim koeficijentima, kao i koeficijenti složenosti poslova radnih mjesta informatičkog referenta za pravosudni informacijski sustav te sudskog i državno-odvjetničkog zapisničara zbog složenosti poslova i odgovornosti navedenih službenika - priopćeno je iz Vlade RH.

Povećani su i najniži koeficijenti za službenike i namještenike u javnoj službi u rasponu od 0,601 do 0,902, a propisana su i posebna radna mjesta i koeficijenti u Hrvatskome zavodu za socijalni rad i Obiteljskom centru, novim ustanovama socijalne skrbi koje su s radom počele s 1. siječnja.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci