Vlada povećala najniže koeficijente, rastu plaće policajcima Foto: VV arhiva / ilustracija

Vlada povećala najniže koeficijente, rastu plaće policajcima

VV / Vlada RH | 2.3.2023. u 17:41h | Objavljeno u Aktualno

Izmjenom uredbe o plaćama policijskih službenika, Vlada RH je na današnjoj sjednici povećala najniže koeficijente složenosti poslova utvrđene za radna mjesta policijskih službenika srednje stručne spreme, odnosno u najvećem dijelu za one koji posao obavljaju na terenu.

Koeficijent složenosti poslova 0,8 povećava se na 0,865, koeficijent 0,85 na 0,897, a koeficijent 0,873 na 0,917.

- Ovim povećanjem koeficijenata složenosti poslova poboljšat će se materijalima prava policijskim službenicima koji izravno obavljaju policijske poslove na terenu - istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Naveo je da je 80 posto radnih mjesta na koja se odnosi povećanje, sistematizirano u policijskim postajama, dok je 15 posto sistematizirano u ustrojstvenim jedinicama policijskih uprava te 5 posto u sjedištu MUP-a.

- Izmijenjena je i dopunjena i uredba o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi te su povećani koeficijenti za radna mjesta namještenika III. i IV. vrste s najnižim koeficijentima, kao i koeficijenti složenosti poslova radnih mjesta informatičkog referenta za pravosudni informacijski sustav te sudskog i državno-odvjetničkog zapisničara zbog složenosti poslova i odgovornosti navedenih službenika - priopćeno je iz Vlade RH.

Povećani su i najniži koeficijenti za službenike i namještenike u javnoj službi u rasponu od 0,601 do 0,902, a propisana su i posebna radna mjesta i koeficijenti u Hrvatskome zavodu za socijalni rad i Obiteljskom centru, novim ustanovama socijalne skrbi koje su s radom počele s 1. siječnja.