Vlada donijela novu uredbu - od sutra nove, niže cijene goriva Foto: VV arhiva / ilustracija

Vlada donijela novu uredbu - od sutra nove, niže cijene goriva

Varaždinske vijesti | 5.12.2022. u 12:32h | Objavljeno u Aktualno

Danas je održana telefonska sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj je donesena Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata sukladno kojoj se najviše maloprodajne cijene računaju po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom 14 dnevnom razdoblju, s ograničenom maržom od 0,65 kn/l za dizelsko i benzinsko gorivo, te 0,40 kn/l za plavi dizel, a u iznosu 6,20 kn/kg smjesa propan – butan za boce, odnosno 2,80 kn/kg za velike spremnike.
 
Uredba stupa na snagu prvoga dana od dana objave, a ovakav režim vrijedit će za sljedeće 14 dnevno razdoblje.
 
Nove cijene iznosit će:
- 10,60 kn/l za benzinsko gorivo
- 11,59 kn/l za dizelsko gorivo
- 7,95 kn/l za plavi dizel
- 9,86 kn/kg UNP za spremnike
- 14,11 kn /kg UNP za boce.

Kako su priopćili iz Vlade RH, da nema mjera Vlade te da se maloprodajne cijene u potpunosti slobodno formiraju na nivou premija energetskih subjekata prije prve Uredbe, iste bi iznosile:
- 12,41 kn/l za benzinsko gorivo
- 13,51 kn/l za dizelsko gorivo
- 8,85 kn/l za plavi dizel
- 11,71 kn/kg UNP za spremnike
- 16,44 kn/kg UNP za boce.

cijena_goriva_06122022.jpg

(izvor: Vlada RH)

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci