Vlada dala zeleno svijetlo za izdavanje municipalnih obveznica Gradu Varaždinu

VV | 30.12.2020. u 17:58h | Objavljeno u Aktualno

- Daje se suglasnost Gradu Varaždinu za zaduženje na tržištu kapitala izdavanjem municipalnih obveznica u nominalnom iznosu 67.000.000,00 kuna, s prinosom od 1,803 % do 2,103 % godišnje i rokom otplate od deset godina (u prvih deset polugodišnjih isplata isplaćuje se samo kamata, a u slijedećih deset polugodišnjih isplata uz kamatu se isplaćuje i 10 % ukupne glavnice) te naknadu agentu i pokrovitelju izdanja u iznosu od 234.500,00 kuna jednokratno - stoji u uvodu odluke koju je danas donijela Vlada RH na današnjoj sjednici čime se obistinjuje jedan od kontroverznijih projekata u Gradu Varaždinu protiv koje su se javljale udruga Varaždin bez smeća, platforma Budimo grad te opozicija u Gradskom vijeću, posebice iz redova SDP-a i NS Reformista. Odluka stupa na snagu s današnjim danom.

Dio sredstava će se koristiti za izgradnju kapitalnih projekata, a dio da se podmire dugovanja putem integralne nagodbe zbog dugogodišnjih sudskih sporova koji uključuju sanaciju bala u Brezju te zamjenu i kupoprodaju zemljišta.

Odluka o davanju suglasnosti Gradu Varaždinu za zaduženje izdavanjem municipalnih obveznica by Varazdinske vijesti on Scribd