U JUGS-u razmišljaju o konzerviranju objekata A2 i B2

Vještak obišao objekte A2 i B2 na lokaciji V. Novaka

M.P./Varaždinske vijesti | 1.5.2016. u 09:32h | Objavljeno u Aktualno

Na lokaciji Vilka Novaka u Varaždinu, gdje su trebale niknuti četiri POS-ove zgrade, provedena su čak dva očevida. Postupke osiguravanja dokaza pred varaždinskim Trgovačkim sudom pokrenula je Javna ustanova Gradski stanovi.

JUGS-u nije u interesu voditi sudske postupke s izvođačima radova, Zagorje-Tehnobetonom i Coningom, no namjerava samostalno i žurno poduzimati pravne i druge radnje u svrhu eventualnog konzerviranja, odnosno nastavka i završetka radova na navedenim građevinama – kaže ravnatelj Zoran Svetec.

Radi analize ukupne vrijednosti izvedenih radova i ugrađenih materijala, odnosno trenutačne vrijednosti neizgrađenih objekta A2 i B2 u Ulici grada Koblenza, na inicijativu JUGS-a pred sudom su pokrenuti postupci osiguranja dokaza posredstvom ovlaštenoga sudskog vještaka za ove neizgrađene objekte.

Od građevinskog je vještaka zatraženo da utvrdi opseg do sada izvedenih radova, ali i utvrdi kolika je ukupna nova stvarna vrijednost izvedenih radova s obzirom da ugovorom i aneksima ugovora nisu utvrđene jedinične cijene i jedinične količine, već je utvrđena klauzula „ključ u ruke“. Usto, zatraženo je da vještak izradi troškovnik koji će sadržavati specificirane stavke do sada izvedenih radova, određen količinom i jediničnom cijenom na dan vještačenja – pojašnjava Svetec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci