Vinički župnik u crkvi dijeli listić na kojemu se Istanbulsku konvenciju naziva podvalom

V.V./Index.hr | 15.1.2018. u 10:39h | Objavljeno u Aktualno

Vinički župnik, Valent Posavec, u crkvi dijeli župni listić na kojemu se Istanbulsku konvenciju naziva podvalom koja nastoji progurati "ozloglašenu rodnu ideologiju", otkriva Index.hr.

Pamflet naslovljen "Zemljo Hrvatska, Bog te blagoslovio!" počinje rasporedom vjeronauka i upozorenjem na rad nedjeljom.

- Bog je čovjeku dao pamet da živi kao razumno biće. Ako osoba ode nedjeljom u trgovinu u pola dvanaest da kupi rezance za juhu ili mineralnu vodu, onda se vidi kolika joj je pamet. Pazimo da ne idemo nedjeljom u kupovinu! Tu se pokažimo koliko držimo do svoje vjere - piše na listiću na kojem se nalazi i odlomak o Istanbulskoj konvenciji, naslovljen Podmetanje laži u podloj borbi za rodnu ideologiju.

- Nakon što je nedavno Znanstveno vijeće za obrazovanje i školstvo HAZU-a uputilo izjavu hrvatskim vlastima i javnosti o Istanbulskoj konvenciji, u kojoj izražava slaganje s brigom za zaštitu žena i obitelji, ali i neslaganje s dijelom koji se odnosi na rodnu ideologiju te je taj dio ocijenilo neprihvatljivim za naš odgojno-obrazovni sustav, uslijedila je reakcija stranke Pametno, Ženske mreže Hrvatske i lezbijske grupe Kontra. Istanbulska je konvencija sama po sebi podvala jer uz zaštitu žena i obitelji nastoji progurati ozloglašenu rodnu ideologiju. Kritizeri spomenute izjave Znanstvenoga vijeća HAZU-a svojom su se 'kritikom' strmoglavili duboko u ponor podmetanja, podlosti i nemorala. Žalosno je da se sve te strančice i grupice financiraju iz državnog proračuna za protunarodne i protuhrvatske aktivnosti, i to od dviju najjačih stranaka u Hrvatskoj našim poreznim novcem. Tečaj iz domoljublja u radionici Viktora Orbana ne bi im bio na odmet. Pametnom dosta - piše u ulomku.

Župnik Posavec je za Index rekao kako je pamflet prepisan iz Glasa Koncila te da ne zna tko je autor.

Župnik Posavec dpoznat je i po tome što je inicirao postavljanje spomenika dr. Franji Tuđmanu ispred Pastoralnog centra "Svetog Josipa" u Marčanu.

Označeno u