VINICA Miroslav Kelemenić (HDZ) u utrci za načelnika: nova snaga za bolju Vinicu! Foto: Ilustracija

VINICA Miroslav Kelemenić (HDZ) u utrci za načelnika: nova snaga za bolju Vinicu!

Sponzorirani članak | 12.5.2021. u 19:33h | Objavljeno u Aktualno

- Nakon prerano preminulog Marijana Kostanjevca teško je naći tako osebujnu osobu koja će voditi Općinu Vinica, ali smatram da sam pravi kandidat jer sam se dokazao radom i uključen sam u sve sfere društvenog i političkog života u Vinici - istaknuo je Miroslav Kelemenić, HDZ-ov kandidat za načelnika Vinice koji najavljuje kako će kao načelnik Općine Vinica nastaviti sve projekte koji su započeti u toj općini.

- Od započetih projekata pred nama je dovršetak Aglomeracije u vrijednosti većoj od 40 milijuna kuna, ali i završetak izgradnje Vatrogasnog centra u Vinici, projekt vrijedan čak 2,3 milijuna kuna. U narednom razdoblju očekuje nas i završetak radova na zgradi Općine Vinica, kao i skori završetak energetske obnove Vatrogasnog doma u Gornjem Ladanju, te nastavak uređenja nerazvrstanih cesta - rekao je Kelemenić. 

KM_rezano.jpg

Uz sve započete projekte, HDZ-ov kandidat za načelnika Općine Vinica najavljuje nove, a jedan od najvećih je revitalizacija Arboretuma, rekonstrukcija dvorca te izgradnja Centra kompetentnosti za poljoprivredu, projekti vrijedni preko 100 milijuna kuna. Veliki dio njegovog programa odnosi se na razvoj turizma.

- Revitalizirat ćemo motel Opeka u turističke svrhe, a u planu je i izrada replike prvog automobila u Hrvatskoj i omogućavanje turističke vožnje Arboretumom i Vinicom. Također, oformit ćemo ured Turističke zajednice u Vinici i izraditi web stranicu sa svim turističkim destinacijama i popisom domaćih OPG-ova - najavljuje Kelemenić.

Za mještane Općine Vinica uredit će sportsko-rekreativne sadržaji, pa uz izgradnju šetnice oko ribnjaka uredit će se dječja igrališta i postaviti sprave za vježbanje i rekreiranje na otvorenom. - U planu je izgradnja nove sportske dvorane i sportskog centra s novim terenima za odbojku i tenis. Obilježit ćemo biciklističke i planinarske staze i pokrenuti manifestaciju Vinički sajam - ističe Kelemenić i najavljuje novu namjenu kurije Patačić u kojoj će se urediti velika knjižnica i Poduzetnički inkubator. 

baner_1.jpg

Kao načelnik Općine Vinica Kelemenić najavljuje poticanje poljoprivrednika, ali i gospodarstvenika.

- Uvest ćemo poticaje i porezne olakšice za otvaranje novih gospodarskih subjekata, a u Općini Vinica planiramo otvoriti i veliki trgovačko-poslovni centar. Izgradit ćemo autobusnu stanicu u Donjem Vratnu te reciklažno dvorište te sanirati divlja odlagališta. Poboljšat ćemo uslugu na groblju, a u planu je i osnivanje nove, vlastite komunalne tvrtke - istaknuo je. Jedan od važnih dijelova njegovog programa je realizacija projekata uz pomoć EU fondova. - Surađivat ćemo s agencijama koje se bave EU projektima, organizirati seminare i edukacije za mještane kako bi lakše iskoristili novce iz EU fondova. Treba iskoristiti priliku i izvući što više EU sredstava iz nove omotnice za razdoblje 2021. - 2027. - rekao je Kelemenić koji ističe da će uvesti brzi, širokopojasni internet do svake kuće, izraditi mrežu e-punionica automobila te postaviti pametne klupe, a u planu je i digitalizacija Općine.

- Uz sve te projekte želim izgraditi dobar odnos smještanima Općine Vinica, udrugama i pojedincima te tako stvarati nove projekte kako bi poboljšali uvjete života svim generacijama - rekao je Kelemenić i pozvao sve mještane da izađu na lokalne izbore i njemu daju povjerenje iduće četiri godine.

- Pozivam vas da izaberete listu HDZ-a jer samo stabilna većina u Općinskom vijeću garantira načelniku i vijećnicima nesmetano provođenje projekata. Uz podršku premijera i saborskog zastupnika te budućeg župana, Vinicu ćemo učiniti boljom i ljepšom - poručio je Kelemenić.

Tamburaš i vatrogasac

Tamburaš i vatrogasac Miroslav Kelemenić već je tri desetljeća uključen u vatrogastvo na području općine, gdje volonterski obavlja rukovodeće poslove u vatrogasnim organizacijama od DVD Vinice, preko VZO Vinica, pa do VZVŽ. Dopisnik je Vatrogasnog vjesnika, a 2019. objavio je monografiju “130 godina vatrogastva u Vinici”, za koju je utrošio 10-ak godina istraživačkog rada, a koju je napisao - besplatno.

_ESC6422.jpg

Posljednje četiri godine uključen je u društveni i politički rad Općine Vinica. Osim što je općinski vijećnik, zamjenik je predsjednika Općinksog vijeća i načelnik Stožera civilne zaštite Općine Vinica. - Sve te dužnosti obavljam volonterski jer sam se vijećničke naknade odrekao u korist obnove Zagrebačke katedrale nakon potresa. Naravno da me svi znaju i kao člana Tamburaške družine “Krijesnice”, koja neprekidno djeluje već 27 godina. Rezultat tog rada je CD koji smo izdali u povodu 25 godina Tamburaške družine “Krijesnice” te nominacija za Porin - rekao je Kelemenić.

Miroslav Kelemenić je u vatrogastvo uključen više od tri desetljeća gdje volontersi obavlja rukovodeće poslove u vatrogasnim organizacijama od DVD Vinice, preko VZO Vinica, pa do VZVŽ. Dopisnik sam Vatrogasnog Vjesnika, a 2019. objavio sam monografiju 130 godina vatrogastva u Vinici, za koju sam utrošio desetak godina istraživačkog rada, a koju sam za svoj DVD napisao potpuno besplatno. Posljednje četiri godine upućen sam i u sve sfere rada Općine Vinica jer sam trenutno općinski vijećnik, zamjenik predsjednika Općinskog Vijeća i načelnik stožera CZ općine Vinica. Ove funkcije također obavljam besplatno jer sam se vijećničke naknade odrekao u korist obnove Zagrebačke katedrale nakon potresa. Naravno da me svi znaju i kao člana Tamburaške družine Krijesnice, koja neprekidno djeluje već 27 godina. Gdje sam prošao puno lijepih druženja, organiziranja raznih koncerata, a plod uspjeha je i CD 25 godina Tamburaške družine Krijesnice, te nominacija za najprestižniju Hrvatsku glazbenu nagradu Porin.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci