Vindija i Koka potpisnice su dobrovoljnog sporazuma „Zajedno protiv otpada od hrane“

VV | 23.3.2023. u 17:30h | Objavljeno u Aktualno

Vindija i Koka potpisom dobrovoljnog sporazuma o sprječavanju i smanjenju nastajanja otpada od hrane pridružile su se inicijativi Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatska u sklopu projekta pod nazivom „Zajedno protiv bacanja hrane“.

- Ovom inicijativom i dobrovoljnim sporazumom, koji ima za opći cilj smanjenje otpada od hrane za 30 % do 2028. godine, Grupa Vindija nastavlja provoditi aktivnosti koje doprinose osiguravanju održivijeg i ekološki prihvatljivijeg poslovanja. Potpisivanjem ovog dobrovoljnog sporazuma, Vindija i Koka obvezale su se smanjiti otpad od hrane u skladu sa svojim mogućnostima i okolnostima, ali i posvetiti se drugim ciljevima kao što su optimiziranje skladištenja, proizvodnje i uzgoja te uporabe inovativnih načina proizvodnje - priopćili su iz kompanije.

- Uključivanje u projekt „Zajedno protiv bacanja hrane“ predstavlja dodatan korak Grupe Vindija, vodeće domaće prehrambene kompanije, u jačanju društveno odgovornog ponašanja kao temeljne odrednice razvoja održivog poslovanja. Briga o dobrobiti ljudi te zaštita okoliša, kroz smanjenje bilo kakve vrste otpada, preduvjeti su izgradnje stabilne i dugoročno prosperitetne budućnosti u kojoj ključno mjesto zauzima briga o socijalno najosjetljivijim skupinama društva. Uz brigu o ljudima i okolišu, sustavno i kontinuirano ulažemo u optimizaciju svih proizvodnih i poslovnih procesa, a takav pristup primjenjujemo u svim segmentima poslovanja. Ovim putem podržavamo i napore Ministarstva poljoprivreda kao pokretača projekta za koji smo sigurni da će imati višestruke pozitivne učinke jer se slažemo s ključnom idejom da hrana ne smije postati otpad – istaknuo je prilikom potpisivanja sporazuma Stjepan Sabljak, predsjednik Uprave Koke.

Službenom potpisivanju sporazuma, uz Grupu Vindija prisustvovalo je još 33 tvrtki i institucija, a sam projekt provodi se u okviru Plana sprječavanja i smanjenja nastajanja otpada od hrane Republike Hrvatske za razdoblje od 2023. do 2028. godine te reformske mjere C1.5. R4 „Unaprjeđenje sustava doniranja hrane“ iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021.-2026.

Predstavnici Grupe Vindija sudjelovali su u ovom projektu od početka, kroz uključivanje u radne skupine, dajući i na taj način doprinos u definiranju načina implementacije, praćenja i napretka samog projekta. Grupa Vindija, kao tržišni lider u sektoru proizvodnje prehrambenih proizvoda, značajne napore ulaže u održivost poslovanja, ekološku prihvatljivost i smanjenje otpada povezanog s proizvodnim i distribucijskim procesima, a potpisivanje ovog sporazuma još je jedan korak u postizanju značajne razine održivosti i samodostatnosti.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci