Vijećnici odlučili: Grad ide u kupnju Varteksove robne kuće za Gradski muzej

| 21.11.2016. u 12:53h | Objavljeno u Aktualno

- Prije sto godina sličan je saziv raspravljao o kupnji Starog grada za potrebe izgradnje radničkog naselja, no 1925. ipak je odlučeno da se sačuva Stari grad i da se da na upravljanje Gradskom muzeju. Moram reći da je u ovih 91 godinu Stari grad posjetilo milijun posjetitelja, a probleme koje danas imamo mi, imao je i tadašnji ravnatelj - kazao je to ravnatelj Gradskog muzeja Miran Bojanić Morandini prilikom obrazlaganja zaključka o iskazu interesa za kupnju Varteksove robne kuće.

Ta se točka, naime, našla na današnjoj sjednici vijeća po hitnom postupku i ideja je da Grad s kreditom od oko 10 milijuna kuna kupi objekt na Franjevačkom trgu i preda ga na upravljanje Gradskom muzeju.

- Grad ima pravo prvokupa, no ovo nije klasični natječaj već je ovo tek početak koji nam omogućava pregovore. Objekt je u jako dobrom stanju i ovo je dobra prilika. Pozivam vas da nam date priliku da počnemo pregovarati - naveo je Bojanić Morandini.

Vijećnici su naposljetku s 15 glasova „za“ prihvatili da se ide u iskazivanje interesa za kupnju, dok su HDZ-ovi vijećnici bili protiv, a HRAST-ovi suzdržani.

Označeno u