Vijećnici jednoglasno: Sastavit će se lista slobodnih gradskih stanova za liječnike Foto: Krešimir Đurić

Vijećnici jednoglasno: Sastavit će se lista slobodnih gradskih stanova za liječnike

| 14.9.2017. u 18:33h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Varaždinski gradski vijećnici na današnjoj su sjednici Gradskog vijeća jednoglasno donijeli preporuku u kojoj se, između ostalog, navodi kako će Grad kao vlasnik nekoliko stambenih jedinica sastaviti listu slobodnih gradskih stanova koji bi se pod povoljnijim uvjetima dali na korištenje mladim liječnicima koji rade u Općoj bolnici Varaždin.

Cilj donošenja preporuke je pokušaj zaustavljanja odlazaka liječnika iz OB Varaždin.

- Čak 13 je liječnika otišlo iz bolnice, drugi su najavili svoj odlazak i iako su najavljeni veliki infrastrukturni projekti, struka je ta koja je najvažnija. Na području grada Varaždina nalazi se bolnica i Grad se mora uključiti u rješavanje problematike vezano za zdravstvo. Zato ide preporuka da Grad učini određene korake da zadrži liječnike - obrazložio je predsjednik vijeća Damir Habijan (HDZ).

Natalija Martinčević (reformisti) je pak u sklopu rasprave vijećnike obavijestila što je Varaždinska županija u protekla tri mjeseca učinila po pitanju zdravstva.

- Župan Radimir Čačić danas je održao sastanak s ministrom Milanom Kujundžićem, na kojem su bili i pomoćnik ministra, saborski zastupnik te predsjednik Skupštine. Na sastanku je dogovoreno da će, uz 50 milijuna kuna koje je ministarstvo već odobrilo za objedinjeni hitni prijem, biti odobrena i sredstva za završetak tog projekta. Usto, dogovoreno je kako u OB Varaždin dolaze magnetska rezonanca i CT, a potvrđeno je i da će ministarstvo sufinancirati projekt izgradnje Spinalnog centra - napomenula je Martinčević dodavši da su već prije dogovoreni projekti energetske obnove OB Varaždin, a tu je i projekt poboljšanja pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti te projekt izgradnje objekta za palijativnu skrb u Novom Marofu.

Gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo je kako treba imati kompetentne ljude te treba ulagati u zdravstvo i školstvo.

- Bolnica ne može uspjeti ako neće imati kvalitetne kadrove i zato je ova inicijativa dobra. Prihvaćajući ovu inicijativu, i sebe obvezujemo da tražimo stanove za svoje kadrove, a predlažem da preporuku proširimo i na druge deficitarne kadrove - rekao je Čehok.

Označeno u