Vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja i nagrada za 2019.

J.Š./Varaždinske vijesti | 4.7.2019. u 20:18h | Objavljeno u Aktualno

Na sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije u četvrtak, 4. srpnja, vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja i nagrada za 2019. godinu, koje će laureatima biti uručene na svečanoj sjednici povodom Dana Županije u rujnu.

Nagrada za životno djelo Varaždinske županije bit će dodijeljena Mariji Cafuk, jednoj od najznačajnijih poljoprivrednica Varaždinske županije, promotorici Varaždinskog zelja, koja se ističe radom u lokalnoj zajednici, posebno u području zaštite, promocije i certificiranja Varaždinskog zelja.

Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju bit će dodijeljena Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Sveti Ilija, jednoj od najstarijih osnovnih škola u Varaždinskoj županiji koja ove godine slavi 180 godina postojanja, te izborniku Davis Cup reprezentacije Željku Krajanu pod čijim je vodstvom Hrvatska 2018. godine u Francuskoj osvojila Davis Cup, najprestižnije natjecanje u muškom tenisu.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu bit će dodijeljena Drugoj gimnaziji Varaždin, Prvom hrvatskom dobrovoljnom vatrogasnom zboru u Varaždinu i Jasni Jakovljević, intendantici Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.