VIDEO: U Međimurju nema novozaraženih osoba koronavirusm Foto: Međimurska županija

VIDEO: U Međimurju nema novozaraženih osoba koronavirusm

M.Ž. | 29.3.2020. u 12:12h | Objavljeno u Aktualno

S današnjim danom, 29.ožujka, u Međimurju nema novozaraženih osoba korona virusom. Od  petka poslijepodne, napravljeno je ukupno 9 testiranja od čega je 1 retestiranje prvozaraženog pacijenta i čiji je današnji nalaz pozitivan.

Ostalih 8 testiranja na koronavirus su negativna. Također, je obavljeno testiranje još dvoje liječnika i ti rezultati su negativni. Za sada se uspješno odolijeva izazovu ulaska virusa u  zdravstvene ustanove.

Prvozaraženi pacijent koji je na odjel infektologije Županijske bolnice Čakovec zaprimljen u nedjelju 22.ožujka, bio je ponovno testiran u četvrtak, 26.ožujka kada je nalaz bio negativan, a jučer je ponovo retestiran te je nalaz pozitivan. Da bi pacijent bio izliječen potrebna su dva uzastopna negativna nalaza, no kako se to nije dogodilo prvozaraženi pacijent do daljnjega ostaje hospitaliziran.

Drugozaražena osoba također se nalazi na Odjelu infektologije te je stabilnog općeg stanja i nije na respiratoru, ističe voditeljica odjela infektologije Županijske bolnice Čakovec, Tanja Potočnik Hunjadi.

U ovom trenutku u Međimurju imamo 2 osobe zaražene koronavirusom, te prvi i drugi slučaj nisu epidemiološki povezani.