Božidar Smiljanić u filmu "Božji oklop" Foto: Youtube

VIDEO: U 82. godini života napustio nas Božidar Smiljanić, sućut obitelji uputio Andrej Plenković

| 7.4.2018. u 19:12h | Objavljeno u Aktualno

Danas je u jutarnjim satima u bolnici u Zagrebu u svojoj 82. godini života, preminuo zagrebački glumac Božidar Smiljanić, koji je glumio i živio u Varaždinu. Vijest o njegovoj smrti je prenio njegov sin Mitja na svom Facebooku profilu.

- Agonija nije trajala predugo. Trajala je od 28. ožujka do 3 sata i 5 minuta, ovog jutra. Danas, 7. travnja 2018., moj otac je umro - rekao je u svojoj objavi Mitja.

U svojoj dugoj karijeri ostvario je čak 80 filmskih uloga, 100 kazališnih te 40-ak televizijskih. Zapažene uloge ostvario je u seriji 'Kapelski kresovi' i filmu 'Bitka na Neretvi'. Imao je i međunarodnu karijeru te je glumio s velikanima sedme umjetnosti poput Jackie Chana u filmu 'Božji oklop', koji se snimao u Zagrebu. Zajedno su glumili i u nastavku filma 1991. godine.

Sućut obitelji povodom njegove smrti je uputio i predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković.

- Poštovana obitelji. U ovim tužnim i bolnim trenucima, molim Vas da primite izraze iskrene sućuti u ime Vlade Republike Hrvatske. Gospodina Božidara Smiljanića pamtit ćemo po brojnim antologijskim ulogama, kojima je zasigurno zadužio hrvatsko glumište. Trajno će ostati u sjećanju naraštajima glumaca i ljubitelja kazališta i televizije kao umjetnik koji je svojim djelima i talentom oplemenio hrvatsku kulturnu scenu - kratko je sročio premijer Plenković.

Božidar Smiljanić: 20. rujan, 1936. - 7. travanj, 2018.

Video sadržaj