VIDEO "Cijelo vrijeme smo bili za našim stolom, nikome nismo prilazili, nikoga nismo zadirkivali" Foto: Krešimir Đurić

VIDEO "Cijelo vrijeme smo bili za našim stolom, nikome nismo prilazili, nikoga nismo zadirkivali"

Varaždinske vijesti | 10.10.2022. u 09:14h | Objavljeno u Aktualno
Varaždinski župan Anđelko Stričak danas se prvi put nakon incidenta u kojem je ozlijeđen pojavio pred novinarima.

- Prije dva tjedna, nakon svečanog otvorenja Varaždinskih baroknih večeri s kolegama iz Županije, znači s posla, zadržao sam se na Stančićevom trgu, točnije na terasi ispred caffe bara Strauss. Mi smo cijelo vrijeme bili vani i nismo imali doticaja ni s kim. Sve negdje do tri sata iza ponoći, kada su gosti kafića počeli izlaziti. Potom je nekoliko osoba prišlo za naš stol. Mi smo procijenili da je vrijeme da krenemo kući i kad smo krenuli, pogođen sam čašom negdje iznad lijevog oka. Čaša se razbila i zadobio sam posjekline ispod, iznad i do oka. Potom mi je pružena medicinska pomoć i zahvaljujem našoj Hitnoj službi i svim zaposlenicima Opće bolnice Varaždin na kvalitetnom tretmanu, između ostalog vidite i sami - rekao je župan Anđelko Stričak na današnjoj konferenciji za novinare, prvog dana na poslu nakon incidenta koji se dogodio prije dva tjedna u sitnim jutarnjim satima na terasi kafića Strauss u Varaždinu.

"Bio sam u šoku, ispričavam se"

Na pitanje što se odigravalo prije samog incidenta i je li bilo kontakta s napadačem, odnosno fizičkog obračuna s jednim gospodinom, kao što u javnosti spominju neki svjedoci, župan kaže da kontakata nije bilo.

DSC_5146.jpg

- Mi smo cijelo vrijeme bili za našim stolom, nikome nismo prilazili i nikoga nismo zadirkivali. Kontakata je bilo samo s onima koji su prilazili do našeg stola. Napadač ni u jednom trenutku nije prišao našem stolu, osim kad me pogodio čašom - rekao je danas župan i dodao kako ne zna koji je bio motiv napada u kojem je ozlijeđen.

Ipak, zbog ovog incidenta župan je “zaradio” prekršajnu prijavu zbog omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. 

O ostavci, na koju župana pozivaju Reformisti, župan ne razmišlja. - Rejting Reformista najviše govori o njima samima. Žalosno je da jedna politička opcija ne raspoznaje dva pojma, a to su žrtva i napadač - rekao je Stričak.

- Nisam ih omalovažavao, niti vrijeđao, jedino, kad sam krvario, a valjda svatko doživi šok kad te netko pogodi čašom, nisam bio spreman na suradnju. Što to znači? Recimo, ako vas policajac zatraži osobnu, vi mu ne date. Još jednom izražavam žaljenje ako je ophodnja to shvatila kao podcjenjivanje i izražavam žaljenje zbog nesuradnje s policijskim službenicima. Ako su doista shvatili da imam takav pristup prema njima, ispričavam se - rekao je Stričak i naglasio kako su vojska, policija, vatrogasci, Hitna medicinska služba, civilna zaštita i HGSS-u uvijek imali njegovu podršku te će imati i dalje.

DSC_7245.jpg

”Nemam snimku”

Na pitanje ima li snimku samog incidetna i bi li ju bio spreman ustupiti javnosti, Stričak kaže da je nema.

- Snimku možda ima policija ili DORH, pa zatražite od njih, dapače, to bi bilo dobro - ustvrdio je,

No što ako snimka pokaže drugačije od onoga što tvrdi župan?

- Što bih trebao poduzeti? Pa ja sam bio napadnut, ja sam taj koji je zaradio 10-ak šavova - poručio je.

Što je rekao varaždinski župan pogledajte VIDEO

Video sadržaj