VIDEO Reformisti uoči skupštine: Župan iznosi neistine, Izvješće o radu kopija je Čačićevih projekata

VV | 18.2.2022. u 13:09h | Objavljeno u Aktualno

Na današnjoj konferenciji za medije objavljeno je kako iz redova Narodne stranke REFORMISTI u Skupštinu Varaždinske županije ulazi Željko Bedeković, koji je aktivirao svoj vijećnički mandat.

Na traženje Kluba vijećnika Reformista, na sjednici Županijske skupštine u ponedjeljak će se raspravljati o izvještaju Savjetodavne usluge za definiranje strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice. S obzirom na to da se aktivnosti predložene u Strategiji financijski i vremenski trebaju vezati za fond za oporavak i otpornost, koji ima rok do 2025. godine za završetak projekata, nema apsolutno nikakvog prostora da se po pitanju te Strategije i dalje stagnira.

- Vjerujemo da će Županijska skupština, nakon rasprave o Strategiji, usvojiti naš prijedlog zaključka kojim se zadužuju nadležna upravna tijela da poduzmu odgovarajuće radnje kako bi se u roku od četiri mjeseca završila potrebna projektna dokumentacija do razine koja je dovoljna za aplikaciju za EU financijska sredstva - rekao je Bedeković.

Ističe kako su ovim odugovlačenjem u izradi strategije Varaždinske Toplice nepovratno izgubile osam mjeseci.

Kako bi se izbjegle daljnje obmane javnosti inzistiramo da autori prezentiraju Strategiju, što građani koji su to platili gotovo 900.000 kuna zaslužuju.

- Činjenica je da je župan iznosio apsolutne neistine da se hotelski kapaciteti ne mogu financirati iz NPOO-a, pitanje je da li se radi o namjernim lažima ili jednostavnom neznanju župana. Slušali smo da je projekt razvoja Varaždinskih Toplica Jeti, a upravo u rukama imamo Izvještaj na 180 stranica, idejna rješenja i detaljno razrađeno kako i gdje sagraditi nove objekte. Na žalost, ukoliko odmah ne krenemo u realizaciju izgradnje novih objekata u Varaždinskim Toplicama, propustit ćemo priliku generacije za cijelu sjevernu Hrvatsku - ističe Bedeković.

Na današnjoj press konferenciji, Robert Vugrin, predsjednik Kluba vijećnika Reformista, komentirao je Izvješće o radu župana.

- Izvješće o radu župana u drugom polugodištu 2021. godine je dokument u kategoriji ponavljanje gradiva u kojem nema apsolutno ništa novoga i to je nešto što će se vrlo vjerojatno ponavljati i u sljedećim takvim izvješćima iz jednostavnog razloga što nova županijska vlast nema viziju razvoja. Rezimiraju se projekti započeti u mandatu župana Čačića, spominje se u kojoj je fazi koji projekt, koje su vrijednosti, zašto su važni i posjećuju se već gotovi objekti za koje se besramno tvrdilo da su samo sličice bez građevinskih dozvola. Sada najednom postoje i škole i regionalni centri kompetencije i novi bolnički objekti poput objedinjenog hitnog bolničkog prijema s dnevnom bolnicom vrijednosti nekoliko izvornih županijskih proračuna koje je moguće i vidjeti i poslikati. To je ono što nije uspio zaustaviti! - napominje Vugrin.

Ističe kako ne iznenađuje da se ne prepoznaje potencijal za projekte, ali najveće razočaranje ovog izvješća je apsolutno nepostojanje aktivnosti po pitanju razvoja potencijala Varaždinskih Toplica izgradnjom zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa odnosno priznanje da se 6 mjeseci po tom pitanju nije učinilo ništa.

- Jasno je da takvo izvješće nećemo moći podržati - zaključuju iz Reformista.

Video sadržaj
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci