VIDEO Optička mreža u prigradskim naseljima: Grad Varaždin sufinancira s gotovo 700 kuna

| 21.5.2021. u 13:47h | Objavljeno u Aktualno

Gradi se mreža u naseljima Kućan Gornji, Kućan Donji, Kućan Marof i Zbelava

Danas u 11 sati ispred društvenog doma Mjesnog odbora Kućan Gornji u Varaždinskoj ulici održala se kraća konferencija za novinare na kojoj je bilo riječi o postavljanju optičke mreže u naseljima, odnosno na područjima mjesnih odbora Kućan Gornji, Kućan Donji, Kućan Marof i Zbelava. Novinarima je o toj temi govorio gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i izvođač radova Dejan Korent iz tvrtke Eco Net.

- Mi smo počeli na području počeli graditi optičku mrežu koja je otvorena za sve operatere, ne diskriminiramo, svaki operater se može javiti i koristiti ju. Za sve građane priključak sufinancira Grad Varaždin. Znači od rutera, kablova i sve što treba da ljudi dobe svoj priključak. Mi trenutno možemo sve korisnike u Gornjem Kućanu i dijelu Donjeg Kućana spajati. Od sljedećeg tjedna kreću radovi u Zbelavi i Kućanu Marofu. Pozivam sve koji žele optički internet, bez obzira na to da li imaju ili nemaju ugovornu obvezu da napravimo pripreme - rekao je Dejan Korent.

- Mi smo krenuli s optikom i krenuli sa cijelim naseljem u Banfici. Nakon toga smo malo zastali zbog toga što smo morali prvo raščistiti sve odnose s postojećim operaterima. Tu smo imali dosta duge pregovore s njima. Ono što njima nije toliko zanimljivo su prigradska naselja jer nema toliko korisnika. Zato se Grad odlučio krenuti pomoći ovdje ljudima da mogu imati optički priključak. Do sada se javio dosta građana u Kućanu Marofu i Zbelavi, a grad to sufinancira s gotovo 700 kuna - rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.