VIDEO Natalija Martinčević: Za Dan žena HDZ „poklonio“ listu za Sabor „Muževni budite“

vv | 8.3.2024. u 08:28h | Objavljeno u Aktualno

- Dan žena je uvijek trenutak da se naglašeno progovori o poziciji žena danas u Hrvatskoj, ali najbolju sliku o ravnopravnosti žena u Hrvatskoj dao je ovaj tjedan HDZ - istaknula je Natalija Martinčević iz NS Reformista jučer u Hrvatskom saboru.

- HDZ je za parlamentarne izbore predstavio listu „Muževni budite“- kako bi klečavci s trgova rekli. Od 11 nositelja lista u 11 izbornih jedinica niti jedne jedine žene! I to vladajuća stranka misli o ženama, da ne zavrjeđuju biti prve - nigdje. Ali nije kod HDZ-a upitno samo poštivanje demokratskih standarda zastupljenosti žena, kod HDZ-a postoji ozbiljan problem poštivanja temeljnih civilizacijski vrijednosti. Te temeljne civilizacijske vrijednosti kažu NE nasilju i NE nasilnicima - naglasila je.

- A što kaže HDZ? Prijavljenog nasilnika – za nositelja liste. Anđelko Stričak prijavljen za obiteljsko nasilje dva puta 2009. i 2017., a zadnje je prijavljen za vrijeđanje i omalovažavanje policajaca nakon tučnjave u kafiću u alkoholiziranom stanju. Takva osoba u demokratskim društvima ne bi mogla biti niti dionikom političkog ili javnog života ali u HDZ-ovoj Hrvatskoj takva je osoba nositelj liste 3.izborne jedinice, dakle prvi, dakle po HDZ-ovim kriterijima i kriterijima Andreja Plenkovića – najbolji.  Nažalost, Hrvatska je ovakvim potezima HDZ-a dotakla novo dno - napomenula je.

- Građani znaju da nasilju treba reći NE, građani znaju da nasilnicima treba reći NE, a nadam se da će znati i HDZ-ovoj listi Muževni budite reći NE! - zaključila je-

Video sadržaj