VIDEO Najavljena svečana i 7. sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se glasati o proračunu za 2022. Foto: Grad Varaždin

VIDEO Najavljena svečana i 7. sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se glasati o proračunu za 2022.

VV | 3.12.2021. u 14:51h | Objavljeno u Aktualno
LS METAL

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan i gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj su u petak, 3. prosinca najavili svečanu a zatim i sedmu, radnu sjednicu Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Svečana sjednica povodom blagdana svetog Nikole – Dana grada Varaždina bit će održana u u ponedjeljak, 6. prosinca u Hrvatskom narodnom kazalištu a počet će  u 18 sati uz izravan prijenos lokalne televizije te na službenim digitalnim kanalima grada.  Na sjednici će nakon prigodnih govora domaćina i uzvanika  biti uručena javna priznanja Grada Varaždina. Svečani program posvećen varaždinskom skladatelju Ivanu Padovcu izvest će varaždinski umjetnici Sofija Cingula, mezzosopran i Darko Rušec na gitari, a riječ je o program za koji će i sami primiti javno priznanje.

Predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan u najavi radne sjednice koja će biti održana 10. prosinca u 11 sati u varaždinskom kazalištu posebno je istaknula važnost donošenja proračuna Grada Varaždina za slijedeću godinu. Osim toga najavila je točke dnevnog reda o učlanjenju Varaždina u Europsku biciklističku federaciju, izvješće o provedbi plana gospodarenja otpadom,  dokumente neophodne za funkcioniranje sustava civilne zaštite te odluku o financiranju političkih stranaka. Na dnevnom redu ponovo će se naći i tematika varaždinskog  kazališta jer je previđena točka davanja suglasnosti na prijedlog izmjene i dopuna varaždinskog kazališta.

- Uskoro ćemo imati i posebnu konferenciju za medije samo oko novosti vezanih za proračun grada za slijedeću godinu - na kraju je predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan.

Gradonačelnik Bosilj naglasak je također stavio na donošenje proračuna za slijedeću godinu  te izmjenu odluke o porezima.

- Prirez više nije 10, već 7,5 posto, a porez na potrošnju više nije 3 nego 2 posto., dakle smanjujemo porezna opterećenja prema našim građanima - rekao je gradonačelnik Bosilj najavivši usvajanje konsolidiranog proračuna teškog gotovo 550 milijuna kuna.

- Sam gradski proračun je stotinjak milijuna kuna manji, a u njemu je glavni prioritet projektiranje u prvoj polovici godine za što izdvajamo 5 milijuna kuna kako bismo imali gotove projekte s kojima ćemo moći aplicirati na nacionalni program otpornosti  i program konkurentnost i kohezija - rekao je između ostalog gradonačelnik u najavi radne sjednice gradskog vijeća spomenuvši realizaciju projekta Kućanske rampe i dogovor sa Hrvatskim vodama oko uređenja nasipa, šetnice i biciklističke staze  uz Plitvicu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci