VIDEO Martinčević: Izbore ne raspisuju ali zato “dilaju” dokumente grada Varaždina lokalnom HDZ-u!

Varaždinske vijesti | 15.2.2023. u 11:49h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević danas je u Hrvatskom saboru ponovno pozvala Vladu Republike Hrvatske da hitno raspusti Gradsko vijeće Grada Varaždina, imenuje Povjerenika i raspiše izbore za Gradsko vijeće te da prestane nanositi nemjerljivu štetu građanima Grada Varaždina, navodi se u priopćenju saborske zastupnice Reformista Natalija Martinčević, koje prenosimo u cijelosti:

Tražimo hitno raspisivanje izbora ali i utvrđivanje odgovornosti Ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenice koji službene dokumente Grada Varaždina upućene prema Ministarstvu (s urudžbenim brojem Ministarstva) dostavljaju lokalnom HDZ-u koji ih potom objavljuje na svojim službenim Facebook stranicama Županijske organizacije HDZ-a, a u cilju političke manipulacije?!?

Ministarstvo pravosuđa i  uprave direktno se uključilo u kampanju  HDZ-a na izborima u gradu Varaždinu.
Vlada se u izbore u gradu Varaždinu uključila na način da na današnji dan 15.02. još uvijek nije raspisala izbore, dok je prošle godine za sve gradove i općine to učinila još 10. 01.?!

Vlada HDZ-a zna da Gradu Varaždinu istječu Odluke vezene za konačno rješavanje baliranog otpada.  Vlada HDZ-a zna da se Varaždin bez Vijeća i proračuna ne može prijaviti niti na jedan EU natječaj.

Vlada HDZ-a zna da nanosi direktnu štetu građanima grada Varaždina i obzirom da ignorira sve naše pozive, očito uživa u svakom trenutku.

O imenovanju Povjerenika odlučuje samo i isključivo Vlada, dakle samo i isključivo HDZ i svu odgovornost za zlouporabu vlasti i neraspisivanje izbora nosi HDZ. To otkriva sve laži o „konstruktivnom“ HDZ-u koji djeluje na korist građana Varaždina ali i paničan strah od rezultata izbora, navodi se u priopćenju saborske zastupnice Reformista Natalija Martinčević.

Video sadržaj