VIDEO Ladislav Ilčić: Isključivost ljevice vode k svađi i razbijanju europskog zajedništva

VV | 20.10.2021. u 13:32h | Objavljeno u Aktualno

- Umjesto da se svi u Europskoj uniji bavimo gorućim problemima poskupljenja, energetskom krizom i sve većim ilegalnim migracijama, nama su u Europskom parlamentu ključne točke na plenumu godišnjica zakona o pobačaju u Poljskoj i vladavina prava u Poljskoj. Stalno su Poljska i Mađarska 'na tapeti' - javlja se varaždinski europarlamentarac Ladislav Ilčić koji se danas javio sa svojim medijskim priopćenjem u želji da iskaže svoje viđenje da se "lijeve" politike kose s vrijednostima EU koji nemaju sluha za različita mišljenja i svjetonazore, a na to ga je potaknulo uvrštavanje na današnji dnevni red Europskog parlamenta rasprava o zakonu o Pobačaju koji je na snazi u Poljskoj kao i rasprava o desnom ekstremizmu u Europi.

- Poljski Ustavni sud donio je odluku da je nadređen europskim sudovima u područjima u kojima Europska unija nema nadležnost. Dakle, Poljaci ne uskraćuju nadležnost Europske unije u područjima koja su eksplicitno potvrđena i potpisana u europskim ugovorima - istaknuo je Ilčić.

- No, to europskoj ljevici i pučanima nije dovoljno. Oni se ne mogu suzdržati od nametanja svojeg svjetonazora drugima. Nesposobnost da prihvate druge svjetonazore i isključivost ljevice vode k svađi i razbijanju europskog zajedništva. Vidjeli smo to u povijesti kad su komunističke zemlje zatvarale granice. A u to su vrijeme kršćani Schuman, Adenauer i de Gasperi stvorili Europsku zajednicu. Bilo je to puno teže vrijeme nego danas, kad su razlike među narodima bile puno veće, kad su rane rata još bile svježe. Te bi kršćane današnji ljevičari nazvali ekstremnim desničarima, no ti su kršćani tada uspjeli nadvladati razlike među narodima i stvoriti Europsku uniju koju danas ljevica ponovno ruši - objasnio je Ilčić.

- Žalosti me što u svemu tome uz bok ljevici vidim i Europske pučane. Prihvaćanjem ove isključive politike ljevice pučani gube izbore za izborima, zemlju za zemljom. Oni ne mogu pobijediti socijaliste u centraliziranju moći. To je politika ljevice. Stranke demokršćanske orijentacije moraju biti svjesne toga da je jedna od zadaća Europske unije bila na kršćanskim temeljima donijeti slobodu i demokraciju europskom istoku, a ne prakse iz Sovjetskog Saveza preseliti na zapad - zaključio je Ilčić.