VIDEO FOTO Kineziolozi: "Problem je sustavni, djeca nam nisu aktivna, trebamo dodatan sat tjelesnog" Foto: Luka Šalamun

VIDEO FOTO Kineziolozi: "Problem je sustavni, djeca nam nisu aktivna, trebamo dodatan sat tjelesnog"

Varaždinske vijesti | 15.6.2024. u 10:21h | Objavljeno u Aktualno

Jučer je u prostorijama Općine Vinica održana je redovna godišnja skupština Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije koju je predsjedavao Dubravko Banek, prof.

Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. najavio je uvođenje dodatnog sata tjelesne i zdravstvene kulture u prva četiri razreda u Osnovnoj školi Vinica.

Time Općina Vinica postaje prva općina u državi koja uvodi „obavezan dodatan sat tjelesne i zdravstvene kulture“.

Dolazak predsjednika Leke koji uvelike podržava ovakav program samo je potvrda da Vinica ponovno svojim znanjem i zalaganjem predvodi nove projekte u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskog kineziološkog saveza prof. dr. sc. Goran Leko čestitao je načelniku Općine Vinica što je pokrenuo ovu akciju kao prvi u Republici Hrvatskoj. Izjavio je kako uslijed nedostatka kretanja kod djece, uvođenje dodatnog sata tjelesne i zdravstvene kulture zasigurno će pokrenuti trend povećanja kretanja.

Predsjednik Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije Dubravko Banek, prof. pohvalio je pokretanje spomenutog projekta u Općini Vinica te izjavio kako će Vinica biti primjer ostalima.

Video sadržaj