VIDEO Ivan Čehok: Spremni smo za izbore, a građani će prepoznati krivce Foto: Krešimir Đurić

VIDEO Ivan Čehok: Spremni smo za izbore, a građani će prepoznati krivce

VV | 5.1.2023. u 11:11h | Objavljeno u Aktualno

Danas je na križanju ulica Stanka Vraza i Vatroslava Lisinskog održana novinarska konferencija Nezavisne liste Ivana Čehoka koji se osvrnuo na aktualnu situaciju oko predstoječih prijvremenih izbora za gradsko vijeće Varaždina do kojih je došlo zbog nepodržavanja gradskog proračuna za 2023. godinu te smatra da do ove krize oko proračuna nije došlo zbog opozicije već zbog lošeg vodstva gradske vlasti predvođene gradonačelnikom Nevenom Bosiljem.

- Do sada su se uvijek izvlačili na tuđe greške i zasluge, a sada se ne mogu na to izvlačiti jer svaka vlast mora legitimirati svoje političke odluke većinom koju su imali s platformom Budimo grad, a sada te većine nema, a to ne može biti odgovornost nas kao oporbe jer nikada nismo ni bili većina. Mi smo upozoravali prije prošlih izbora da će do ovoga doći, a čak smo im davali dvije godine, a sada vidimo da nije potrajalo niti toliko - rekao je Ivan Čehok.

Osim lošeg političkog vođenja grada, Čehok smatra da se ni u drugim područjima, aktualna vlast nije iskazala te je ukazao i na premalo ostvarenih komunalnih radova ili radova koji predugo traju.

- Ova investicija u Ulici Vatroslava Lisinskog se najavljivala godinu dana, a do danas je prošlo već dosta vremena, a ovdje se još radi red po red, kockica po kockica. Ovakve investicije bi se morale napraviti u roku od tri mjeseca. Ja sam napravio rekonstrukciju cijele gradske jezgre za manje nego što traje rekonstrukcija ove jedne jedine ulice. To vam govori da imamo nekompetentnu vlast - istaknuo je Čehok.

Još jednom je naglasio da njihovo rješenje za rješavanja bala bilo daleko jeftinije od provedene javne nabave te potencijalnog ugovaranja posla s tvrtkom CE-ZA-R.

- Činjenica je da je Bosilj bio protiv našeg rješenja od 1030 kuna po toni koji bi nas koštao 120 milijuna kuna, SDP nije ni doša na sjednicu vijeća jer su to smatrali pljačkom, a danas nam gura rješenje od 220 milijuna kuna. Na međustranačkom vijeću je izgovorena hrpa neistina od toga da imaju osigurana sredstva od Fonda i da se nije mogao drugačije provesti natječaj - istaknuo je Čehok.

Na kraju je naglasio da su spremni za izbore i da će građani znati prepoznati krivce i da će reći ne zaduženju Grada za 220 milijuna kuna.

Video sadržaj