VIDEO Ivan Čehok: Bosilj nema hrabrosti reći da od 1. ožujka slijedi još jedan udar za građane Foto: Martin Novosel

VIDEO Ivan Čehok: Bosilj nema hrabrosti reći da od 1. ožujka slijedi još jedan udar za građane

| 23.2.2022. u 19:08h | Objavljeno u Aktualno

- Kao što smo nagovješćivali pa i predviđali, da će se izborom SDP-ove vlasti i Bosilja doći do divljanja cijena u Varaždinu o čemu smo govorili u kampaniji i odmah nakon kampanije, to se nažalost obistinilo, i to drastično. Osim cijena komunalnog otpada, koje će biti povećane, a to je manje više sigurno, sad koliko čujem traje kolicinska trgovina. Koliko će to biti, ne znam, ali sasvim sigurno drastično - rekao je na početku današnje novinarske konferencije, Ivan Čehok, gradski vijećnik i nositelj Nezavisne liste Ivana Čehoka.

Također je naglasio da je jedan u nizu od poskupljenja je povećanje cijena usluge pogreba.

- Povećanje cijena mora isključivo biti u nadležnosti gradonačelnika i tamo uopće nije jasno zbog čega su objavili Parkovi, a nije objavljeno službenim putem. To je trebao objaviti gradonačelnik jer on donosi suglasnost na cijene. Nije se usudio to napraviti, a nema hrabrosti izaći pred građane i reći im da još jedan udar slijedi na njihov trošak 1. ožujka - istaknuo je Čehok.

Napomenuo je da se dio odgovora na pitanje zašto su poskupjele usluge Parkova mogu naći u tome da su za vrijeme direktora Alena Runca dobivali poslove na tržištu što sad anije slučaj.

- Što imate više tržišnih prihoda, od samostalne djelatnosti, to ste kao tvrtka financijski ili kreditno ako hoćete, gospodarski jači, solventniji, možete se jače pozicionirati na tržištu. Što imate tih prihoda manje, to vam naravno Grad mora davati više iz proračuna - rekao je Čehok.

Također je naglasio da se plaća i otpremnina Alena Runca, a smatra da i novi direktori u gradskim tvrtkama koštaju. Osvrnuo se i na "tanke" užine školaraca, a smatra da se u devet mjeseci nije radilo na poboljšavanju gradske infrastrukture.

- Apsolutno se ništa ne radi u ovom gradu. Nemate niti jedan novi nogostup, niti jednu novu ulicu rekonstruiranu, javnu rasvjetu, popravljanje rupa na cestama. Ne sadi se ništa, nema novih drvoreda, parkova. Ova gradska vlast apsolutno ne radi ništa. Kada ih se pita što rade, idu tek projektirati nove prometnice - istaknuo je Čehok.

Također je još jednom naglasio da jednom kada dođe na red izmjena cijena minimalne usluge Čistoće, da će glasati protiv toga.

- Nema opravdanja da se to napravi, osim da imaju manje prihoda od svoje tržišne djelatnosti i zato dižu cijene. Mi ćemo biti protiv povećanja svih cijena, tražit ćemo da se konačno krene u raspravu o zbrinjavanje bala jer više nije cijena 1000 kuna, već je sada 1460 kuna. I taj ćemo udar kao građani morati pretrpjeti - objasnio je Čehok.

Naglasio je i da postoje sumnjivi natječaji, zapošljavanje SDP-ovca u gradskoj upravi i kašnjenje s realizacijom projekata za koje su predviđena sredstva iz EU fondova za što smatra da je rezultat deficita upravljačke sposobnosti aktualne vlasti. Zlatan Avar se na drugu stranu osvrnuo na situaciju s Hrvojem Petrićem.

- Gospodin Petrić je nešto nervozan pa s gospodinom Štimcem, glavnim urednikom Varaždinskog.hr, pokušava obmanuti javnost jer tamo pišu da navodno ima neke veze sa Saubermacherom i navodno je tamo bio u upravljačkoj strukturi - rekao je Avar.

Također smatra da Grad Varaždin ima namjeru zbrinjavanje biootpada, za što smatra da trenutno imamo jednu od najjeftinijih cijena zbrinjavanja tog otpada u bioplinskom postrojenju, predati Saubermacheru.

- Vidi se zašto Budimo grad šuti i nema nikakvog komentara na poskupljenja. To je dio koji gospodin Petrić negira i nalazi se u sukobu interesa. Također, sudskom nagodbom je riješen jedan dugogodišnji spor Saubermachera s Gradom i tvrđim pregovaranjem smo procijenjene troškove sa 600 tisuća kuna smanjili na 360 tisuća kuna i to je bilo isplaćeno u 2021. godini. Licemjeri iz Budimo grada nisu tražili da se i dalje vode sudski postupci. Tu ću se ja pridružiti riječima varaždinskog župana, da Čistoći, a ne Petriću i Saubermacheru - zaključio je Avar.

Video sadržaj