VIDEO Ivan Čehok: Ako se ostvari spalionica, skupljat će se potpisi za opoziv gradonačelnika

| 13.12.2021. u 11:00h | Objavljeno u Aktualno

Danas je na Franjevačkom trgu održana novinarska konferencija Nezavisne liste Ivana Čehoka u kojem se Ivan Čehok osvrnuo na nekoliko tema sa 7. sjednice Gradskog vijeća, a isto tako je odgovorio na prozivanja gradonačelnika Nevena Bosilja da se Čehok neopravdano izvlači na medicinsko stanje na svom sudskom procesu kojeg USKOK vodi protiv njega u slučaju Zagorje-Tehnobeton i Karingtonka, dok dolazi na sjednice Gradskog vijeća.

- Vijećnik Čehok je trebao biti na sudskom ročištu koje USKOK vodi protiv njega, a svojem odvjetniku je poslao e-mail u kojem tvrdi da osjeća ozbiljne respiratorne posljedice, da ima post-COVID sindrom, da ne može sjediti dulje od pola sata, da strašno kašlje i traži da ga se ispriča s ročišta jer zaista nije dobro. No, bez obzira na sve te famozne isprike, vijećnik Čehok je aktivno sudjelovao i držao svoje duge monologe bez imalo problema - rekao je gradonačelnik Bosilj.

- Čitati dijelove mog zdravstvenog stanja je ispod granice ljudskog dostojanstva i prljavo. Prljavi igraju prljavo. Ja imam nalaz specijalista koji je preporučio da nakon covid zaraze, jer imam alergije i imao sam astmu, da izbjegavam prostorije u kojima se nose maske. Zato sam se i prije ispričao sudu i posalo svu medicinsku dokumentaciju. Ja nisam obvezan biti na ročištu i nisam spriječio sud da se ročište održi - rekao je Čehok.

Također smatra da u posljednje vrijeme održavaju sjednice Gradskog vijeća baš u vremenima kada su ročišta sudskih procesa Čehoka da ga se spriječi da bude prisutan na sjednicama.

- Činjenica je da mi razumijemo proračun za razliku od ostalih. Taj proračun je prenapuhan, neuravnotežen, neusklađen, nema izvora financiranja i spominju se fantomski fondovi. Svi koji su glasali za taj proračun su glasali za izgradnju spalionice - objasnio je Čehok, referirajući se na Bosiljeve izjave oko mogućnost i opcija kako riješavati otpad u Varaždinu te objasnio ako se realizira ta opcija, tražit će opoziv gradonačelnika.

- Nikome u Hrvatskoj nije palo na pamet da svojim građanima rade spalionicu za bale. Ne može se to raditi za mješani komunalni otpad, možda može negdje vani, ali u Hrvatskoj ne možete. Nevjerojatno mi je da su za to glasali HDZ, Budmo grad i Reformisti. Šutili su i glasali za takvog čovjeka koji to najavljuje - istaknuo je Čehok.

Također se osvrnuo na cijenu odvoza i zbrinjavanja 500 tona otpada iz zone Brezje za što je Grad Varaždin putem javne nabave dobio dvije ponude koje su obje veće od željene cijene od 1000 kuna po toni, a ponude koje su dobili od CE-ZA-R-a i T&H Investa su oko 1900 kuna i oko 2000 kuna po toni.

- Prije šest mjeseci smo imali cijenu od 1260 kuna za zbrinjavanja bala u sklopu Integralne nagodbe, tada je rekao da će dobiti bolju cijenu, da bi sada dobio cijenu od 1900 kuna. Umjesto da kaže da je pogriješio, prevario građane i da je trebao prihvatiti Integralnu nagodbu, on se izvlači na to da je u međuvremenu diskontna stopa nastupila - rekao je Čehok.

Video sadržaj