VIDEO Ivan Čehok: Ako se ostvari spalionica, skupljat će se potpisi za opoziv gradonačelnika

| 13.12.2021. u 11:00h | Objavljeno u Aktualno

Danas je na Franjevačkom trgu održana novinarska konferencija Nezavisne liste Ivana Čehoka u kojem se Ivan Čehok osvrnuo na nekoliko tema sa 7. sjednice Gradskog vijeća, a isto tako je odgovorio na prozivanja gradonačelnika Nevena Bosilja da se Čehok neopravdano izvlači na medicinsko stanje na svom sudskom procesu kojeg USKOK vodi protiv njega u slučaju Zagorje-Tehnobeton i Karingtonka, dok dolazi na sjednice Gradskog vijeća.

- Vijećnik Čehok je trebao biti na sudskom ročištu koje USKOK vodi protiv njega, a svojem odvjetniku je poslao e-mail u kojem tvrdi da osjeća ozbiljne respiratorne posljedice, da ima post-COVID sindrom, da ne može sjediti dulje od pola sata, da strašno kašlje i traži da ga se ispriča s ročišta jer zaista nije dobro. No, bez obzira na sve te famozne isprike, vijećnik Čehok je aktivno sudjelovao i držao svoje duge monologe bez imalo problema - rekao je gradonačelnik Bosilj.

- Čitati dijelove mog zdravstvenog stanja je ispod granice ljudskog dostojanstva i prljavo. Prljavi igraju prljavo. Ja imam nalaz specijalista koji je preporučio da nakon covid zaraze, jer imam alergije i imao sam astmu, da izbjegavam prostorije u kojima se nose maske. Zato sam se i prije ispričao sudu i posalo svu medicinsku dokumentaciju. Ja nisam obvezan biti na ročištu i nisam spriječio sud da se ročište održi - rekao je Čehok.

Također smatra da u posljednje vrijeme održavaju sjednice Gradskog vijeća baš u vremenima kada su ročišta sudskih procesa Čehoka da ga se spriječi da bude prisutan na sjednicama.

- Činjenica je da mi razumijemo proračun za razliku od ostalih. Taj proračun je prenapuhan, neuravnotežen, neusklađen, nema izvora financiranja i spominju se fantomski fondovi. Svi koji su glasali za taj proračun su glasali za izgradnju spalionice - objasnio je Čehok, referirajući se na Bosiljeve izjave oko mogućnost i opcija kako riješavati otpad u Varaždinu te objasnio ako se realizira ta opcija, tražit će opoziv gradonačelnika.

- Nikome u Hrvatskoj nije palo na pamet da svojim građanima rade spalionicu za bale. Ne može se to raditi za mješani komunalni otpad, možda može negdje vani, ali u Hrvatskoj ne možete. Nevjerojatno mi je da su za to glasali HDZ, Budmo grad i Reformisti. Šutili su i glasali za takvog čovjeka koji to najavljuje - istaknuo je Čehok.

Također se osvrnuo na cijenu odvoza i zbrinjavanja 500 tona otpada iz zone Brezje za što je Grad Varaždin putem javne nabave dobio dvije ponude koje su obje veće od željene cijene od 1000 kuna po toni, a ponude koje su dobili od CE-ZA-R-a i T&H Investa su oko 1900 kuna i oko 2000 kuna po toni.

- Prije šest mjeseci smo imali cijenu od 1260 kuna za zbrinjavanja bala u sklopu Integralne nagodbe, tada je rekao da će dobiti bolju cijenu, da bi sada dobio cijenu od 1900 kuna. Umjesto da kaže da je pogriješio, prevario građane i da je trebao prihvatiti Integralnu nagodbu, on se izvlači na to da je u međuvremenu diskontna stopa nastupila - rekao je Čehok.

Video sadržaj
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci