VIDEO Damir Habijan: Preporučam Petriću da svoj jezik i šape makne s HDZ-a Foto: Martin Novosel

VIDEO Damir Habijan: Preporučam Petriću da svoj jezik i šape makne s HDZ-a

VV | 13.4.2022. u 13:40h | Objavljeno u Aktualno

- Klub HDZ će podržati rebalans proračuna. Što se tiče nagodbe, ono što je interesantno, da su svi promijenili svoj stav za 180 stupnjeva osim HDZ-a. Prije dvije, dvije i pol godine smo govorili da sporovi između T&H Investa i Grada opterećuju ovaj grad, traju 10 godina, a ishod je upitan i neizvjestan te je vjerojatnost dobitka tih sporova vrlo mali te je stav HDZ prije dvije godine i danas da se nagodbom jedino može riješiti mirno - rekao je Damir Habijan na današnjoj sjednici HDZ-a Varaždina i predstavnika u Gradskom vijeću.

- Podsjetio bi gradonačelnika i zamjenika što su govorili prije dvije godine, integralna prijevara, a drago mi je da su sada promijenili stav. Platforma Budimo grad je prije dvije godine bila mnogo žešća. Organizirali su prosvjede, prijetili su vijećnicima i nije stalo samo na tome te je bilo i prijava DORH-u. Zanima me koji će biti njihov stav sada. Nezavisna lista Ivana Čehoka je bila prije dvije godine za tu nagodbu, sada više nije za tu nagodbu, a sada i oni najavljuju kaznene prijava kao što se i njih prijavljivalo - rekao je Habijan. 

Naglasio je da je HDZ jedini ostao dosljedan u posljednje dvije i pol godine oko nagodbe za razliku od ostalih političkih opcija koje su napravile "kopernikanske" obrate. Također je naglasio da će podržati točku na sutrašnjoj sjednici oko obveznica i namjenu sredstava za otkup zemljišta - Ekos holdinga, otkup zemljišta - T&H investa, izgradnju sportsko-rekreacijskog centra Beli kipi, postavu polupodzemnih kontejnera, opremanje gospodarske zone Brezje te otkup farme Brezje.

- Podržat ćemo obveznice jer smo za to bili i prije dvije godine,  za to smo i sada, a što se tiče veterinarske stanice, Budimo grad je pokazao licemjerje. Na sjednici preko zooma prije dva mjeseca, Petrić je podržao izmjenu UPU-a oko Vis konfekciji. On radi u tvrtci koja je većinski vlasnik Vis konfekcije, a u kojoj je on direktor, a njegova majka je predsjednica nadzornog odbora. Tu se radilo isključivo o osobnom interesu, a on si uzima pravo i predbacuje svima za bilo koje druge odluke, a na toj sjednici je pokazao svoje pravo lice. Prije toga znamo što su pokušali napraviti u HNK Varaždinu, a isto tako nisam siguran da im neće poći za rukom to isto napraviti u Tehnološkom parku. Prije nekoliko dana je promijenjen društveni ugovor Tehnoškog parka, a jedini članak koji se mijenjao je za uvjete direktora. Postoje indicije da Budimo grad ima svoje interese tamo - objasnio je Habijan.

HDZ_presica_1.jpg

Damir Habijan

Također su naglasili da će tražiti skidanje s dnevnog reda otkup zemljišta veterinarske stanice da otklone ikakve sumnje koje je naglasio Budimo da će vijećnici HDZ-a glasati za to zbog osobne koristi jer će se povećati iznos za otkup zemljišta, "milijun po vijećniku HDZ-a".

- Povjerenstvo je 21. ožujka 2022. između ostalog predložio Gradskom vijeću otkup nekretnine, veterinarske stanice, za 3.9 milijuna kuna jer je stav povjerenstva da je zemljište od bitnog značaja za razvoj zone u Brezju te da je procjena vrijednosti nekretnine sukladno zakonu o procjeni vrijednosti nekretnina. To su potpisali troje vijećnika iz Budimo grada, Čelar, Obadić i Petrić, a to je dijametralno suprotno onome što su napisali prije nekoliko sati na svojoj Facebook stranici. Mi ćemo glasati da se to makne s dnevnog reda, a ako to ne prođe suzdržat ćemo se od glasanja da odbacimo sumnje na HDZ. Prema tome, preporučujem gospodinu Petriću da makne svoj jezik i šape s HDZ-a - istaknuo je Habijan.

- Željela bi izraziti zadovoljstvo rebalansom u onom dijelu gdje se nakon dugo godina uvrstila akcija ulice Vatroslava Lisinskog kao i obnova Habdelićevog trga što je bila dugogodišnja inicijativa i zalaganje ne samo temeljno ogranka varaždinskog HDZ-a već i gradske organizacije HDZ-a. Također bi izrazila nezadovoljstvo radom Grada Varaždina jer nismo dobili odgovore na naša vijećnička pitanja tijekom aktualnog sata, naime i nakon proteka roka od 30 dana još nismo dobili odgovore na neka naša pitanja - istaknula je Silvija Cupar, vijećnica HDZ-a.

Video sadržaj