VIDEO D. Novak: Dogodila se vrsta samovolje i djelovanja koju ja nisam mogla više dozvoliti Foto: Krešimir Đurić

VIDEO D. Novak: Dogodila se vrsta samovolje i djelovanja koju ja nisam mogla više dozvoliti

| 17.11.2022. u 19:43h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Već neko vrijeme su se pokazivale naznake da postoji raskol između Hrvoja Petrića i platforme Budimo grad, a konačni raskol se dogodio očigledno odlukom Ane Petrić koja je na zadnjim izborima za grad Varaždin dobila vijećničko mjesto u gradskom vijeću, ali ga je stavila u mirovanje sve do nedavno kada je odlučila aktivirati mandat i vratiti se u gradsku politiku. Ta odluka je očito bila donešena bez saznanja ostatka platforme Budimo grad te ih je iznenadila pa je sve to rezultiralo izbacivanjem Hrvoja i Ane Petrić iz platforme Budimo grad. O svim ovim aktualnostima se očitovala danas Dubravka Novak, nositeljica platforme Budimo grad.

- Očekujem da ljudi unutar strukture stranke ili platforma poput naše da poštuju neka demokratske strukture i da poštuju način komunikacije koji želimo uvesti, a to smo napisali u našem manifestu i u javni prostor prostor te osobito javni politički prostor. Dogodilo se da unutar platforme imamo puno različitosti i naglašavam ponovno da su sve dobrodošle jer tamo gdje ima različitih prijedloga mogu iznjedriti najbolje ideje. Međutim, dogodila se jedna vrsta samovolje, jedna vrsta samoinicijativnog djelovanja i razina komunikacije koju ja nisam mogla niti podržati niti dozvoliti, unatoč tome što sam zapravo mjesecima nastajala kao nositelj liste platforme Budimo grad biti onaj tko će pomirivati te ideje tko će uvoditi neka pravila ponašanja kojih ćemo se svi držati - rekla je na početku konferencije za medije, Dubravka Novak i istaknula da se odluka o isključenju Hrvoja i Ane Petrić iz platforme donijela većinom glasova platforme Budimo grad.

- U platformi smo nastojali imati pravila ponašanja i strukturu i njih se držati. Oni koji ne poštuju pravila ponašanja, ne mogu biti dio naše ekipe. Vijećnica Ana Petrić je vrlo odgovorna osoba, prepuna znanja koja je puno dala u formiranju platforme i ne sumnjam da će obavljati svoj posao vijećnice jako uspješno i ne vidim nikakav razlog da ne bismo surađivali. Mi apsolutno nije imao ništa protiv niti ima problem da bude vijećnica u gradskom vijeću. Ona je svoje mjesto zaradila na izborima, bila je druga na listi i nikome nije palo na pamet da joj oduzima to pravo. Međutim, ona je svoju odluku o aktiviranju svojeg vijećničkog mandata napravila u tajnosti i nije podijelila tu informaciju sa ljudima s kojima je dijelila sudbinu u platformi - rekla je Novak.

Jedna od zamjerki koju ima prema Hrvoju Petriću u njegovima javnim istupima bila je ta da su se u platformi usuglašavali oko toga kako će javno istupati, ali u zadnjih nekoliko mjeseci, prema riječima Dubravke Novak, to nije bio slučaj kod javnih istupa Hrvoja Petrića koji je ujedno i administrator Facebook stranice te web stranice Budimo grada te Novak naglašava da se tamo često objavljivalo i ono što nije stav platforme i da će uskoro morati riješiti situaciju oko toga.

- Nadamo se rješenju koje će vratiti Budimo grad većini koji se to odluče - rekla je Novak.

Osvrnula se i na aktualnu situaciju oko sljedeće sjednice Gradskog vijeća koja bi se prema očekivanjima trebala održati uoči svečane sjednice 6. prosinca, a očekuje se da će se održati 29. studenog.

- Ova sjednica će imati 40 točaka i smatram da toliko točaka iscrpljuje ljude i ne može se pripremiti na adekvatan način. Naša preporuka će biti da se sjednice održavaju češće i s manje točaka koje će se moći bolje pripremiti i oni koji o tome trebaju rasrpaviti da li će nešto proći, a ne samo oni koji pripremaju točke - rekla je Novak i ocijenila komentar Ane Petrić o političkoj trgovini platforme "ne da je samo smiješna, već da ide u domenu teorija zavjera".

Na upit da li će podržati proračun na sljedećoj sjednici, odgovorila je da u ovom trenutku ne može ništa konkretno reći s obzirom na količinu materijala koja se još treba pregledati i proanalizirati.

Video sadržaj