Vesna Dušak i Nikola Plavec HNS-ovi kandidati za zamjenike varaždinskog gradonačelnika Foto: VV arhiva/ilustracija

Vesna Dušak i Nikola Plavec HNS-ovi kandidati za zamjenike varaždinskog gradonačelnika

Varaždinske vijesti | 7.3.2017. u 20:26h | Objavljeno u Aktualno

Predsjedništvo HNS-a Podružnice Varaždin donijelo je jednoglasnu odluku da će kandidati za zamjenike varaždinskog gradonačelnika biti HNS-ovi prof. dr. sc. Vesna Dušak i mr.sc Nikola Plavec, dipl.ing.

- Ova kandidatura je za mene prije svega velika odgovornost prema građanima Varaždina, a želja mi je da svojim iskustvom doprinesem još boljem i snažnijem razvoju našeg Varaždina. Želja mi je i da Varaždincima vratim vjeru u politiku, ali i vjeru u nove mogućnosti i vjeru u bolje sutra – rekla je prof. dr. sc. Vesna Dušak.

- Uvjeren sam u pobjedu naše koalicije, a prije svega sam uvjeren da ćemo novom snagom i novim idejama doprinijeti gospodarskom, ali i kulturnom i društvenom razvoju Varaždina. Uvjeren sam da ćemo uspjeti energiju, znanje i sposobnost staviti u funkciju osiguravanja boljeg života građanima Varaždina, da ćemo im osigurati nove šanse i bolje prilike da im život u Varaždinu bude još lakši i ugodniji. Ova kandidatura predstavlja za mene veliku prekretnicu i prije svega odgovornost, a vjerujem da će naš tim donijeti veliku pozitivnu prekretnicu najljepšem gradu na svijetu, Varaždinu - rekao je mr.sc Nikola Plavec, dipl.ing.

Podsjetimo, na prošloj sjednici predsjedništva HNS-a podružnice Varaždin donesena je odluka da će HNS podržati Alena Kišića, SDP-ovog kandidata za varaždinskog gradonačelnika. Pritom je odlučeno i da će HNS izaći na lokalne izbore u Varaždinu sa svoja dva zamjenika.

Prof. dr. sc. Vesna Dušak tijekom rada na Fakultetu organizacije i informatike sudjelovala je u radu znanstvenih i stručnih konferencija i skupova  i objavila znanstvene i stručne radove. Sudjelovala je u nizu projekata iz područja operacijskih istraživanja, informacijskih sustava i organizacije. Aktivno je sudjelovala na unapređenju nastavne djelatnosti, uključujući unapređenje nastave i nastavnih programa na dodiplomskom i poslijediplomskom studiju, izradu nastavnih materijala, izradu potrebne programske podrške, mentorski rad sa studentima diplomskog, magistarskog i doktorskog studija.

Također, članica je strukovnih međunarodnih i domaćih udruga (europskog i hrvatskog društva (potpredsjednica) za simulacijsko modeliranje, Hrvatskog društva operacijskih istraživača, Društva menadžera kvalitete (član predsjedništva). Aktivno je angažirana na volonterskoj osnovi pri državnim instucijama vezano uz razvoj informatičke djelatnosti u RH. Sudjeluje također i u radu nestranačkih udruga: Hrvatske paneuropske unije (član predsjedništva i voditelj varaždinskog ogranka), humanitarnog društva Lazarus za Hrvatsku (potpredsjednica) i Društva prijatelja hospicija (potpredsjednica).

Mr.sc Nikola Plavec dipl.ing. direktor je Centra kompetencije za obnovljive izvore energije d.o.o., Varaždin. Završio je nekoliko komunikacijskih seminara u Hrvatskoj, Sloveniji, Izraelu, Nizozemskoj i Australiji, te je autor 13 znanstvenih i stručnih radova. Uz ostalo, primio je medalju za sudjelovanje u akciji "Bljesak", medalja za sudjelovanje u akciji "Oluja".

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci