Veliki planovi za uređenje Aquacityja: voda bez mulja, igralište, čisti zrak i resort za autokampere Foto: Krešimir Đurić

Veliki planovi za uređenje Aquacityja: voda bez mulja, igralište, čisti zrak i resort za autokampere

| 31.7.2019. u 13:30h | Objavljeno u Aktualno

Direktor Aquacityja Emir Arnautović, zajedno s gradonačelnikom Ivanom Čehokom, predstavio je danas rezultate poslovanja u prva tri mjeseca, otkada je došao na čelo ove gradske tvrtke.

Arnautović i Čehok ujedno su predstavili brojne planove za daljnji razvoj restorana i kupališta Aquacity, a koja uključuju izgradnju autokampa s četiri ili pet zvjezdica te organizaciju ljetnih partyja. Gradonačelnik je također istaknuo da se konačno potpisuje uređaj za rekonstrukciju pročistača otpadnih voda tako da dovršetkom radova, nakon dvije godine, na jezeru više ne bi bilo povremenih neugodnih mirisa, koji danas odbijaju mnoge posjetitelje, ali i one koji bi željeli, primjerice, organizirati svadbu na Aquacityju.

Emir Arnautović direktor je Aquacityja od 1. ožujka te je u prva tri mjeseca, od ožujka do kraja lipnja, tvrtka ostvarila rast prihoda od 15 posto te smanjenje rashoda za 25 posto tako da su ukupni rezultati poslovanja bolji za 63 posto.

- U apsolutnim brojkama bolji smo za nekih 400.000 kuna. Malo je rano za donošenje zaključaka ali trudimo se što bolje poslovati i kontrolirati troškove. Imamo brojne planove za sljedeću sezonu, nastavljamo suradnju s Kerekesh teatrom, planiramo ponovno postaviti plavu zastavu i urediti plažu za posjetitelje s kućnim ljubimcima. Uredili smo novo dječje igralište, pregovaramo s jednom firmom da vozimo gablece jer je to dobar posao. Ove smo godine sramežljivo lansirali Summer fest na Aqucityju ali za sljedeću godinu planiramo poraditi na partyjima s elektronskom glazbom ali i možda s jazz ili reggae festivalom - najavio je Arnautović.

Za bolje rezultate Aquacityja zaslužno je naravno i pripajanje kafe bara Ritz, iz središta grada, ovoj gradskoj tvrtci. Iako nemaju točne podatke u poslovanju Ritza iz prijašnjih godina, kad je njime upravljao Gastrocom, u Gradu procjenjuju da su u prva tri mjeseca podigli prihode Ritza za stotinu posto.

- Bilo je dosta upita vijećnika, građana i medija vezano za uređenje plaže na Aquacityju. Najviše se pitanja odnosilo na uređenje plaže i vodene površine, a to je kompleksan zahtjev. Potrebno je od obale pa do određene dubine vode navući geotekstil i na to onda ide šljunak. Na taj bismo način imali čisto dno jezere i voda više ne bi bila mutna. Sklopili smo bili ugovor s izvođačem radova, ali su uvidjeli da to prelazi njihove okvire i odustali su, po cijenu toga da plaćaju penale od 95.000 kuna. Kako ne bismo remetili sezonu, odlučili smo novi natječaj raspisati u 9. mjesecu - pojasnio je Čehok planove oko uređenja obalnog dijela jezera. Također je napomenuo da, prema njegovim saznanjima, takve zahvate nitko ne radi u Hrvatskoj i da je velik problem naći raspoložive građevinske firma, ali se ipak nada da će se netko javiti na natječaj. Grad u uređenje Aquacity godišnje ulaže oko milijun kuna, što smatra da nisu prevelika sredstva s obzirom na to da građani imaju mjesto za besplatno ljetovanje.

Također je najavio da planiraju izgraditi dječje vodeno igralište i autokamp, i to putem EU fondova.

- Česti su upiti kampera, ali ovdje nema niti jednog kampa - kaže Čehok, dok Arnautović ističe da su autokamperi turisti više platežne moći te da u suradnji s dogradonačelnicom radi na projektu koji bi prijavili na EU fond.

- Riječ je o kampu s četiri ili pet zvjezdica, a radni naziv je Eko-resort - napominje direktor Aquacityja koji se osvrnuo i na komentare o poskupljenju kave u Ritzu za 30 posto. Ističe da je cijena neznatno korigirana s osam na devet kuna, jer je to cijena kave kao i u drugim kafićima u središtu grada, te da nisu željeli ići s nekim damping cijenama nego su željeli biti u istom nivou s drugim ugostiteljima. Prema planovima, Ritz bi na kraju godine trebao ostvariti oko pola milijuna kuna dobiti.

Označeno u