Velik interes Varaždinaca za bespovratna sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća Foto: Reformisti

Velik interes Varaždinaca za bespovratna sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Varaždinske vijesti | 4.6.2020. u 16:16h | Objavljeno u Aktualno

U srijedu, 3. lipnja, u Varaždinu je započeo niz stručnih skupova u organizaciji Reformista, na temu bespovratnih sredstava koje Varaždinska županija dodjeljuje za sufinanciranje troškova izrade dokumentacije za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Skupovi se od 3. do 19. lipnja održavaju diljem županije.

- Predavanje u Vatrogasnom domu u Varaždinu pobudilo je veliki interes građana, a dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Građani su ovom prilikom na jednom mjestu dobili sve potrebne informacije za prijavu na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ali i za sufinanciranje koje se odnosi na Varaždinsku županiju - priopćili su Reformisti.

- Ovo sufinanciranje od strane županije prvi takav projekt u Hrvatskoj. Varaždinska županija najbolja je u Hrvatskoj u realizaciji EU projekata i dobivanju europskog novca, ali i najbolja u projektima energetske obnove s ukupno 52 projekta vrijednosti 320 milijuna kuna u našoj županiji u samo 3 godine mandata župana Čačića i Reformista - navela je predsjednica Županijske organizacije Reformista Natalija Martinčević.

- Fond će objaviti natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu kuća. To zapravo znači promjenu fasada, stolarije, krovišta, hidroizolacija, cijeli niz ozbiljnih zahvata na kući, a sve s jednim ciljem da se poveća energetska učinkovitosnt odnosno smanje režijski troškovi. Troškovi režija danas su jedna od najvećih ako ne i najveća stavka u svakom kućanstvu. Fond sufinancira te zahvate s 60%, a da bi se građani mogli prijaviti svoje projekte moraju imati i energetski certifikat. Upravo tu dokumentaciju financira Varaždinska županija svim građanima neovisno o tome da li im prođe projekt na natječaju ili ne – naglasila je Martinčević.

Zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša Alenka Košiša Čičin Šajn bila je zadovoljna odazivom građana u Varaždinu te je istaknula kako joj je drago da su građani prepoznali važnost teme, ali i samog projekta.

Prezentaciju kako se prijaviti, koja je dokumentacija potrebna i sve ostale potrebne informacije, prezentirala je pročelnica županijskog Upravnog odjela za graditeljstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Slađana Miočić.

reformisti_skup_Varazdin_1.JPG

reformisti_skup_Varazdin_2.jpg

reformisti_skup_Varazdin_3.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci