Veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske posjetio Međimurje

vv | 17.12.2017. u 16:23h | Objavljeno u Aktualno

Andrew Dalglesih, osmi veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Zagrebu, boravio je u Međimurju gdje se tijekom cjelodnevnog boravka susreo sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem.

U sklopu svog plana da upozna i obiđe što više županije diljem Hrvatske za vrijeme svog mandata, u samo središte Međimurja došao je na preporuku Sally i Martina Daniels, Britanaca koju su više od sedam godina živjeli u Čakovcu te su bili jedina britanska obitelj na ovom području.

Veleposlanik i župan dotakli su se teme obrazovanja koje bilježi kontinuiran razvoj, a kojemu je velika potpora Međimurska županije, što je segment rada koji je posebno oduševilo veleposlanika. Tijekom neslužbenog razgovora razmotrena je i mogućnost suradnje između Velike Britanije i Međimurja posebice kada je gospodarstvo u pitanju, što će se u dogledno vrijeme pokušati realizirati na radnim sastancima te službenim posjetom.
Tijekom svog kratkog boravka u Čakovcu, prošetao je kroz Perivoj Zrinskih gdje se upoznao sa skorom revitalizacijom Starog grada Zrinskih, a razgledao je i mural Davida Bowieja, jednog od najvažnijih britanskih umjetnika, u društvu Daniela Hampanera Kige te popio kavu u Gradskoj kavani uz vlasnika Patrika Pintarića. Ručno izrađenu siluetu Davida Bowieja izradio je 2016. Željko Medved kako bi obilježio trenutak njegova posjeta Čakovcu 1990. godine koji se vraćao iz Budimpešte, a na svom putovanju s pratećom ekipom proveo vrijeme u Međimurju.Veleposlanik Dalglesih oduševljen Međimurjem, vraća se u siječnju. Naime, na inicijativu župana Posavca u siječnju će se organizirati službeni posjet veleposlanika Međimurskoj županiji te će tom prilikom i pobliže biti upoznat s gospodarskim i turističkim potencijalima, poviješću i kulturom Međimurja, kao i aktualnim projektima.