Vedran Bubalo: "Tehnološki park treba biti vodeći poduzetnički kampus u Hrvatskoj"

MGA | 1.8.2022. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

- Istražit ćemo poduzetnički potencijal na području grada i okolice te motivirati poduzetnike na pokretanje vlastitih poslova u kojima će im svu pomoć ponuditi TPV - najavljuje novi direktor Tehnološkog parka Varaždin Vedran Bubalo.

Tehnološki park Varaždin ovih je dana dobio novog direktora i člana Uprave, i to izabranog putem javnog natječaja u kojem su održana čak dva kruga intervjua s kandidatima. Od pristiglih prijava, njih je osmero zadovoljavalo uvjete, a razgovore s kandidatima vodili su predstavnici članova Skupštine Tehnološkog parka (ujedno i osnivači TPV-a), gradonačelnik Neven Bosilj ispred Grada Varaždina kao većinskog vlasnika TPV-a te rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković i dekanica Fakulteta organizacije i informatike Nina Begičević Ređep, s obzirom da su i dvije visokoobrazovne ustanove suosnivači Tehnološkog parka.

Za novog direktora na kraju je jednoglasno izabran Vedran Bubalo, inženjer i sveučilišni specijalist informatičkog menadžmenta iz Zagreba. Četverogodišnji mandat na čelu varaždinskog Tehnološkog parka počeo mu je u ponedjeljak, 1. kolovoza, gdje smo ga i zatekli prvoga radnog dana. Vedran Bubalo rođen je 1978. godine, studirao je PT promet na Prometnom fakultetu u Zagrebu, a kasnije je završio i poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Informatički menadžment. Dosadašnje radno iskustvo gradio je na brojnim rukovodećim i konzultantskim pozicijama gdje je bio odgovoran za upravljanje projektima, strategijama razvoja proizvoda i usluga, a priprema i provođenje EU projekata su mu jedna od specijalnosti. Svoj interes pronalazi u tehničkim inovacijama, Cloud uslugama, GIS i WEB tehnologijama.

Što Vas je motiviralo za prijavu na natječaj za direktora Tehnološkog parka Varaždin? Jeste li već imali kontakte s nekim tvrtkama koje djeluju unutar TPV-a?

Rad s mladim i inovativnim tehnološkim tvrtkama iznimno je inspirativan i poticajan. U dosadašnjoj karijeri, neke od najznačajnijih rezultata postigao sam upravo u suradnji s takvim partnerima. Očekujem da će u Tehnološkom parku biti jednako poticajna radna atmosfera i mnoštvo prilika koje je potrebno prepoznati i pomoći realizirati. Neke od tvrtki iz TPV-a su mi poznate od ranije, odnosno istraživao sam njihove usluge i proizvode u prošlosti, ali dosad nismo bili u kontaktu.

Osim Grada Varaždin, suvlasnici TPV-a su dvije visokoškolske ustanove u Varaždinu; FOI i Sveučilište Sjever. Treba li mlade poduzetnike i kreativce iz TPV-a više povezati sa sveučilištima, kako onima u Varaždinu, tako i šire?

Ovo smatram glavnom zadaćom u kratkom roku. Namjera mi je poboljšati suradnju znanstvene zajednice s Tehnološkim parkom pa tako, između ostalog, približiti studentima i građanima funkciju TPV-a, kako bismo na vrijeme prepoznali i potaknuli poduzetnički duh te počeli stvarati značajniju korist za zajednicu. Za ove aktivnosti svakako računam na pomoć i podršku postojećih stanovnika Tehnološkog parka.

Koji će biti prvi korak novog direktora i kakvi su njegovi planovi pročitajte u novom broju Varaždinca...