VARTEKS Zaposlenicima danas isplaćeno 50% plaće, druga polovica do 10. rujna

MGA | 30.8.2022. u 18:00h | Objavljeno u Aktualno

Kako je i najavljeno, zaposlenicima Varteksa danas je isplaćeno 50% plaće za srpanj, dok bi ostatak trebao biti isplaćen do 10. rujna, potvrdio nam je član Uprave varaždinske tekstilne kompanije Dražen Dobiš. 

Unatoč financijskim poteškoćama uzrokovanih nedavnom blokadom računa i neuspjelim dogovorom vjerovnika oko podjele prihoda od prodaje dijela nekretnina u sklopu tvornice Varteksa u Zagrebačkoj, kompanija bilježi dobre prodajne rezultate u maloprodaji pa u Varteksu očekuju da će time moći pokriti svoje novčane obveze u rujnu.

Iz tvrtke je posljednjih tjedana otišlo oko desetak ljudi, kaže nam Dobiš, a proizvodnja se odvija nesmetano. Za srijedu, 31. kolovoza sazvan je novi sastanak vjerovnika na koji bi trebali doći predstavnici banaka; HBOR-a, Zagrebačke i Erste banke te jedan od većih dioničara Stjepan Čajić, dok se najveći pojedinačni dioničar Varteksa Nenad Bakić ne očekuje.

Tvrtka Meta nekretnine, kojoj je Bakić nedavno prodao svoja potraživanja prema Varteksu zasad nije pokrenula naplatu preuzetih potraživanja.

Uprava trenutačno izrađuje budžet za razdoblje do kraja godine, a svoje su glavne kupce, u segmentu lohn poslova, obavijestili o svim promjenama u upravljačkoj strukturi te su u Varteksu uvjereni da će sve poslove u tom segmentu proizvodnje ispuniti do kraja godine. Za vlastitu maloprodaju spremno je oko 70% nove jesensko-zimske kolekcije.

Označeno u