Nakon dogovora vjerovnika konačno potpisan kupoprodajni ugovor između Varteksa i Kauflanda

MGA | 16.12.2022. u 14:20h | Objavljeno u Aktualno

U Zagrebu je danas konačno potpisan kupoprodajni ugovor između Varteksa i Kauflanda, potvrdila nam je to Božica Čićek-Mutavdžić, sindikalna čelnica Varteksa i članica NO. Ugovor je ispred Varteksa potpisao član Uprave Dražen Dobiš.

Potpisivanju ugovora prethodio je dogovor založnih vjerovnika Varteksa među kojima su Zaba/HBOR, Erste/HBOR, Meta nekretnine i Stjepan Čajić koji su dali svoja brisovna očitovanja kako bi se mogla obaviti prodaja Varteksove nekretnine. Pritom Meta nekretnine, tvrtka kojima je najveći pojedinačni dioničar Varteksa Nenad Bakić prodao svoja potraživanja, nisu tražili ništa od ove transakcije, a također niti Varteks od ovoga ne dobiva ništa.

No, kako ističe sindikalna čelnica, ovaj dogovor i prodaja otvara vrata za nastavak prodaje neaktivne imovine na području Varteksova tvorničkog kompleksa u Varaždinu. 

Založni su vjerovnici konačno pristali na predloženi model raspodjele sredstava te im Kaufland direktno, prema dogovorenoj raspodjeli, uplaćuje određeni dio od ukupno 26 milijuna kuna, a time će se ujedno smanjiti Varteksovi dugovi prema navedenim vjerovnicima tj. bankama i jednom od većih dioničara.

Time su konačno završeni višemjesečni pregovori između vjerovnika i Uprave te se ovime omogućuje realizacija strateškog Vladinog projekta Varteks kvart urbane regeneracije.

Označeno u