VARTEKS Radnici i dalje ne rade; iz Uprave zasad nema nikakvog odgovora

VV | 9.4.2024. u 10:35h | Objavljeno u Aktualno

Nakon obustave proizvodnje u petak, 5. travnja, radnici Varteksa i dalje ne rade, doznajemo neslužbeno od strane radnika. Nakon što su redakciju Varaždinskih vijesti prošlog tjedna kontaktirali radnici s informacijom o obustavi proizvodnje u konfekciji, kontaktirali smo Upravu Varteksa na čelu s Jelenom Bošnjak, novom članicom Uprave, ali zasad nismo dobili nikakav službeni odgovor oko trenutačne situacije u Varteksu.

Također doznajemo da je donedavni član Uprave Dražen Dobiš, koji je prije toga bio voditelj proizvodnje, također otišao iz Varteksa. Radnici, koji su se prošlog tjedna javili, kažu da je proizvodnja obustavljena zbog neisplate druge polovice plaće za veljaču. Radnici su prenijeli informaciju, koju im je kaže dala nova članica Uprave Jelena Bošnjak, a prema kojoj se ostatak plaće planira isplatiti pozajmicom od dioničara.

Komentar cijele situacije pokušali smo dobiti i od sindikalne povjerenice i zamjenice predsjednika Nadzornog odbora Varteksa Božice Čićek-Mutavdžić, ali također bezuspješno.