Varaždinskoj bolnici predano 500 zaštitnih vizira, načelnik Horvatić donirao plaću za ožujak

| 4.4.2020. u 17:58h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je u Općini Ljubešćica 26. ožujka, na 3D printeru tvrtke Fripol, vlasnika Tomislava Gotića, napravljen prvi jednokratni zaštitni medicinski vizir, kojeg nose doktori i ostalo medicinsko osoblje, tvrtke Fripol, Plastika Šantek i Gumiimpex su uz donaciju načelnika općine Ljubešćica Nenada Horvatića pokrenuli izradu vizira koji nisu jednokratni.

Do sada je izrađeno 3 500 takvih vizira, a njih 500 danas je donirano varaždinskoj Općoj bolnici.

- Ovo nisu jednokratni viziri, idejno rješenje i alat dala je tvrtka Fripol, okvir, odnosno držač plastike proizvod je tvrtke Plastike Šantek, ja sam donirao svoju plaću za mjesec ožujak za kupnju 600 ploča, od kojih se izrađuju prozirni polikarbonatni štitnici na viziru, dok je rezanje ploča i izradu guma, potrebnih za vizir, preuzela tvrtka Gumiimpex. Danas smo Općoj bolnici u Varaždinu donirali 500 zaštitnih vizira. Od ideje do realizacije trebalo nam je sedam dana. Početkom narednog tjedna ide donacija policiji, hitnoj medicinskoj službi, pravosudnom sustavu, doktorima opće prakse, pedijatrima,vatrogastvu kao i mnogim drugima. Jedan kombi kreće prema istoku Hrvatske, kao pomoć bolnicama u Vinkovcima, Vukovaru i Osijeku. U ovom trenutku moramo pokazati solidarnost. Od srca hvala Tomislavu Gotiću, Velimiru Šanteku i Damiru Kiriću koji su pomogli i bez naknade odradili posao. Hvala članovima DVD Ljubešćica koji su izvršili dostavu. Javite se u slučaju potreba - naglasio je načelnik općine Ljubešćica Nenad Horvatić, koji je bio na današnjoj primopredaji vizira u bolnici.

Donaciju je preuzeo ravnatelj bolnice Nenad Kudelić, a nazočili su i Tomislav Gotić iz tvrtke Fripol te Velimir Šantek iz Plastike Šantek.