Varaždinsko Gradsko vijeće prihvatilo Proračun za 2024. godinu u rekordnom iznosu od 112 mil. eura

MGA | 20.12.2023. u 16:50h | Objavljeno u Aktualno

Na Gradskom vijeću Grada Varaždina danas je prihvaćen Proračun za 2024. godinu u ukupnom iznosu od 112 milijuna eura. Prihodi Proračuna za sljedeću godinu iznose 108 milijuna eura uz preneseni višak od 4,5 milijuna eura. Osim SDP-ovih, Proračun su podržali i vijećnik Reformista te dvije vijećnice HDZ-a, dok su prisutni vijećnici s NL Ivana Čehoka bili suzdržani.

- Donosimo Proračun u rekordnom iznosu od 112 milijuna eura. Iako se puno priča da su prihodi od poreza porasli, na primjeru ovogodišnjeg rebalansa proračuna vidjeli smo da i nije toliko raslo. Plaće nisu toliko rasle kao što je rastao PDV koji puni državni proračun - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj predstavljajući prijedlog Proračuna za sljedeću godinu. Porezi su planirani na iznos od 34 milijuna eura, dok se 43 milijuna eura planira povući iz državnog proračuna te putem sredstava iz EU i nacionalnih fondova za projekte, a tu su i sredstva koja će Grad dobiti za sanaciju Brezja.

- Važno je naglasiti da se novcem barata odgovorno i transparentno - naglasio je gradonačelnik Bosilj i nabrojao najvažnije projekte iz ITU mehanizma na kojima će se bazirati veliki dio investicija u sljedećoj godini. 

Gradski vijećnik NL Ivana Čehoka Mario Lešina rekao je da Proračun ove gradske uprave ponovno ne donosi nikakve značajnije projekte te da, primjerice, varaždinska Sinagoga i dalje stoji neobnovljena te nije u funkciji.