Gradsko vijeće imenovalo nove članove školskih odbora i upravnih vijeća gradskih ustanova

Gradsko vijeće imenovalo nove članove školskih odbora i upravnih vijeća gradskih ustanova Foto: Krešimir Đurić

Većinom glasova “za” izglasane su sve današnje točke koje su se našle na Dnevnom redu 3. sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina dok je gradonačelnik Ivan Čehok takvu mirnu i prijateljsku atmosferu komentirao riječima da su vijećnici demokratski koncilijantni.

- Nadam se da će i dalje tako biti. To je rezultat toga kad se dobro pripreme točke te kad su materijalni na vrijeme dostupni pa se može sve dobro prosuditi, protresti i provjeriti na odborima. Vjerujem da su sada vijećnici stvarno demokratski koncilijantni, dakle da ćemo raspravljati ne samo radi kritike nego radi toga da točke budu bolje, a time i odluke - rekao je gradonačelnik Čehok.

Na dnevnom redu našli su se, među ostalim, i izbori i imenovanja pa je Gradsko vijeće Grada Varaždina donijelo prijedlog za razriješenje dosadašnje ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, Draženke Dević, a na njezino je mjesto jednoglasno izabrana Lana Velimirović Vukalović, profesorica njemačkog i francuskog jezika i književnosti. Ona se jedina prijavila na natječaj 16. lipnja, a Upravno je vijeće razmotrilo prijavu te ju predložilo.

U svom prijedlogu Programa rada POU istaknula je važnost osnivanja Filmskog ureda koje je već predloženo postojećim programom i planom razvoja, a s čijim je osnivanjem u potpunosti suglasna. Smatra da je potrebno uložiti dodatne napore u obnovu Kina Gaj i promicanju samog prostora koji je višenamjenski. U njezinom četverogodišnjem mandatu glavni će ciljevi POU u segmentu obrazovne djelatnosti biti: osiguranje kvalitenih programa cjeloživotnog učenja, osiguranje kvalitetnih programa za obrazovanje odraslih, osiguranje obrazovnih programa za građane svih dobnih skupina, razina znanja i platežne moći, osiguranje obrazovnih programa u određenim sektorima, aprema potrebama tržišta rada i gospodarstva te osiguranje kvalitete predavača.

Većinom glasova vijećnika donijeto je i rješenje i imenovanje predsjednika i članova Povjerenstva za provođenje mjera poticanja razvoja gospodarstva na području Grada Varaždina pa su razriješeni dužnosti Enriko Parlaj sa mjesta predsjednika Povjerenstva, a na njegovo mjesto izabran je Mario Lešina. Razriješeni su dužnosti i članovi Povjerenstva, Ljubica Križan te Mladen Hižak, a nja njihovo mjesto su izabrani Mirna Amadori i Danijel Kuserbanj.

Prihvaćeno je i rješenje o razrješenju i imenovanju članova Školskog odbora Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar pa se razriješuju s dužnosti po sili zakona Antun Mišanović, Ruti-Hedviga Karlović, Jasminka Vujasinović, a umjesto njih imenuju se Đurđica Dropuljić, Dijana Posavec i Sebastijan Cikač. Rješenjem o imenovanju članova Školskog odbora I. osnovne škole Varaždin dužnosti se razriješuju po sili zakona Lidija Valec, Dražen Bernat i Marija Duna,t dok se na njihovo mjesto imenuju Tomislav Jalšovec, Irena Leskovar i Jelena Kučan.

Rješenjem o razrješenju i imenovanju članova Školskog odbora II. osnovne škole Varaždin pa se s dužnosti po sili zakona razriješuju Jasminka Žiher, Branko Godinić i Darko Auker, a na njihovo mjesto se imenuju Silvija Cupar Bilić, Tanja Obelić-Babok i Ivana Trušćec.
Izglasanim rješenjem o razrješenju i imenovanju članova Školskog odbora III. osnovne škole Varaždin razriješeni su dužnosti po sili zakona Tamara Tkalec Car, Siniša Lacković i Vanda Jezernik dok su na njihovo mjesto izabrani Tihomir Pintrec, Renato Sušec i Elvis Šegović.
Donijeto je riješenje o razrješenju i imenovanju članova Školskog odbora IV. osnovne škole Varaždin pa su razriješeni dužnosti po sili zakona Mirjana Auker, Nada Bengeri, Dražen Zgrebec dok su umjesto njih imenovani Biljana Sušec, Zoran Bačani i Željkica Hanžek Paska.

Donijeto je i rješenje o razrješenju i imenovanju članova Školskog odbora V. osnovne škole Varaždin te se razrješuju dužnosti, po sili zakona, Alema Ježić, Valentina Njegovec i Marin Perković te se umjesto njih imenuju Darko Fileš, Sunčica Podoreški, Ivo Slišković. Članovi Školskog odbora VI. osnovne škole Varaždin Josip Ričko, Kristina Hlobuček i Igor Klopotan razriješeni su dužnosti te su umjesto njih imenovani Natalija Putarek, Gizela Mihaljević i Krunoslav Cepanec. Članovi Školskog odbora VII. osnovne škole Varaždin razrješuju se dužnosti, po sili zakona, i to Vilko Kocijan, Ivana Roginek Novko te Andreja Blazinarić dok umjesto njih dolaze Darinka Bunić, Josip Dreven i Sandra Slunjski.

Donijelo se riješenje i o razrješenju i imenovanju tri člana Upravnog savjeta Koncertnog ureda Varaždin tako da članovi Upravnog savjeta Koncertnog ureda Varaždin razrješuju se dužnosti i to Marin Pupavac na mjestu predsjednika, Vladimir Novak kao zamjenik i Božidar Kolarić član te umjesto njih dolaze Marija Hrešć za predsjednicu, Danijel Kuserbanj za zamjenika i Tomica Drvar Trtinjak član.

Donijelo se riješenje i o razrješenju i imenovanju tri člana u Upravno vijeće Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“ Varaždin pa se razrješuju dužnosti Branko Godinić na mjestu predsjednika, Nevenka Velagić kao zamjenica i Karmen Gumbas kao član a umjesto njih dolaze Darinka Bunić za predsjednicu, Branko Godinić za zamjenika i Sibila Krajnik za članicu.

Članovi Upravnog vijeća Gradskog muzeja Varaždin razrješuju se dužnosti i to Mira Visković na mjestu predsjednice, Danijel Smetiško kao zamjenik i Marija Branković kao članica te iz zamjenjuju Željko Prstec na mjestu predsjednika, Natalija Putarek kao zamjenica i Robert Garafolić član.

Donijeto je i rješenje o razrješenju i imenovanju Savjeta Javne ustanove „Galerijski centar Varaždin“ pa se razriješuju dužnosti Aurelija Šemiga kao predsjednica, Maja Maček kao zamjenica, i članovi Petra Bakšaj, Tatjana Kreč i Branko Cafuk, a umjesto njih izabrani su Gizela Mihaljević kao predsjednica, Nevenka Tomšić za zamjenicu, Dubravka Kanoti, Marko Podobnik i Vjeran Strahonja za članove.

Donijeto je i rješenje o razrješenju i imenovanju četiri člana Upravnog vijeća Dječjeg vrtića "Varaždin" pa se razrješuju dužnosti Jelena Zrinski Berger na mjestu predsjednice, Jasminka Žiher zamjenica, Robert Briški i Štefanija Kolarić kao članovi, a umjesto njih dolaze Biserka Keliš za predsjednicu, Lana Žiher za zamjenicu, Robert Briški i Štefanija Kolarić za članove.

Donijeto je rješenje o razrješenju i imenovanju šest članova u Upravno vijeće Javne ustanove "Gradski bazeni Varaždin" pa se razrješuju dužnosti Mladen Lončarić kao predsjednik, Ivo Milušić kao zamjenik, Dražen Zgrebec, Dragica Cikron, Vjekoslav Klarić i Stjepan Cepanec kao članovi, a umjesto njih odlaze Tatjana Kušter na mjesto predsjednice, Stjepan Cepanec kao zamjenik, Denis Mladenović, Viktor Mrzlečki, Dražen Dolenec i Krešimir Čop kao članovi.

Donijeto je rješenje o razrješenju i imenovanju članova Upravnog vijeća Javne ustanove "Gradski stanovi" Varaždin pa se razrješuju dužnosti Bruno Ister kao predsjednik, Josip Košutić kao zamjenik, Andreja Blazinarić, Božica Čiček Mutavdžić, Zvonko Vugrinec i Katica Darabuš kao članovi. Umjesto njih dolaze Mirna Amadori za predsjednicu, Željkica Hanžek Paska za zamjenicu, Marijan Balaić, Josip Košutić, Nino Lučić i Lidija Špičko za članove.

Donijeto je rješenje o razrješenju i imenovanju tri člana u Upravno vijeće Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina pa se razrješuju dužnosti Vitomir Stanek kao predsjednik, Miljenko Špiranec kao zamjenik i Nada Štimac kao članica, a umjesto njih dolaze Željko Kušter za predsjednika, Saša Crnčić za zamjenika i Goran Bobek za člana.

Donijeto je rješenje o razrješenju i imenovanju dva člana Upravnog vijeća Ustanove Regionalna energetska agencija Sjever pa se razrješuj dužnosti Željko Kos i Dragan Lukić a umjesto njih su izabrani Darko Levačić i Lovorka Gotal Dmitrović.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.