Varaždinski Tehnološki park bit će opremljen i dograđen europskim novcem

| 21.7.2017. u 13:43h | Objavljeno u Aktualno

Tehnološki park Varaždin će iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020 dobiti 16,5 milijuna kuna za rekonstrukciju i opremanje, a projekt je jutros u varaždinskoj Gradskoj vijećnici predstavio direktor Tehnološkog parka Josip Borak.

- Od 16,5 milijuna kuna tri milijuna će ići za opremu za brzo prototipiranje i brzu proizvodnju malih proizvodnih serija, 3D printer, 3D skener. CNC stroj laserski rezač,uređaj za reciklažu PVC otpada, punionice za električne autombile i drugo. Što se tiče građevninskog dijela izvršit će se rekonstrukcija zgrade koja će se povisiti za još dva kata - pojasnio je Borak.

Istaknuo je kako su se na projekt prijavili, jer su vidjeli da ima potrebe za dodatnim prostorom.

- U Tehnološkom parku posluju oko 40 tvrtki i to su naše domaće tvrtke, ali i tvrtke iz drugih zemalja koje dolaze k nama jer imamo dobre kadrove s FOI-a i Sveučilišta Sjever - kazao je Borak te zaključio kako je ovo projekt itekako potreban Varaždinu.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo je kako se radi o europskom projektu od velikog značaja za zajednicu.

- To potvrđuje da je potrebno i dalje ići i tim smjerom uz pomoć svih naših institucija koje u sinergiji mogu zajedno doći do većih europskih sredstava. Jer svaka kuna s državne ili europske razine je jedna kuna gradu manje i našim građanima - kazao je Čehok.

Inače, projekt bi trebao krenuti s 1. rujna ove godine, a sve bi trebalo biti realizirano u roku od 36 mjeseci.

Označeno u