Varaždinski SDP predlaže besplatan javni prijevoz za umirovljenike

VV | 17.10.2022. u 15:42h | Objavljeno u Aktualno

Na današnji dan 17. listopada obilježava se Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti kako bi se osvijestila javnost i istaknula problematika siromaštva i marginaliziranosti sve većeg broja ljudi u našem društvu. Tim je povodom Gradska organizacija SDP Varaždin organizirala posebnu javnu tribinu i donirala udrugu Novi put u Varaždinu.

U nedjelju 16. listopada SDP-ovci su u Varaždinu posjetili udrugu Novi put koja brine o skloništu za beskućnike te donirali potrepštine. Nakon toga, organizirali su javnu tribinu u palači Herzer na kojoj su govorili Barbara Antolić Vupora, predsjednica SDP Varaždinske županije i saborska zastupnica, Miroslav Marković, predsjednik SDP Varaždin i zamjenik gradonačelnika Varaždina, Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina, Nikola Dugandžić iz Udruge Novi put u Varaždinu te Zdenko Viljevac iz Socijalne samoposluge Varaždin.
Barbara Antolić Vupora istaknula je kako je borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti jedna od ključnih stupova političkog djelovanja SDP-a kao stranke.

- SDP se u saboru sustavno bori protiv siromaštva i socijalne isključenosti konkretnim zakonskim prijedlozima i rješenjima. Država nažalost ne čini dovoljno, odnosno čini premalo, ali mi kao stranka nećemo se i ne želimo predati, već ćemo nastaviti tu borbu. Drago mi je da danas na tribini govore i predstavnici civilnog sektora koji nam mogu ukazati na konkretne probleme s kojima se suočavaju. Mi smo kao stranka uvijek bili tu za njih te ćemo i dalje biti otvoreni za njihove prijedloge - istaknula je Antolić Vupora.

Zamjenik gradonačelnika Varaždina Miroslav Marković istaknuo je kako se Grad Varaždin na čelu s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem u mnogo čemu ističe od ostatka Hrvatske te kako pokazuje snažan nadstandard koji oni kao socijaldemokrati žele dodatno unaprijediti.

- Već smo pokazali našu socijalnu osviještenost te smo odmah po preuzimanju odgovornosti za upravljanje Gradom uveli 10-tak novih mjera i programa kojima smanjujemo socijalne nejednakosti, ali i podižemo kvalitetu života naših sugrađana od onih najmanjih u vrtićima preko škola, radno aktivnog stanovništva do umirovljenika. Na tome nećemo stati, svjesni smo da velikog inflatornog udara na egzistenciju onih najugroženijih, prije svega naših umirovljenika te mi kao SDP predlažemo uvođenje besplatnog javnog prijevoza gradskim busekima za sve naše umirovljenike od 1. siječnja 2023. – rekao je tom prilikom Marković. 

Ovo je samo jedan od niza javnih tribina na kojima će Gradska organizacija SDP Varaždin poticati rasprave o važnim društvenim pitanjima te ćemo u narednom razdoblju nastaviti otvarati teme u otvorenoj komunikaciji sa stručnjacima i građanima.

Galerija slika