Varaždinski laburisti od predsjednice očekuju konkretnu pomoć

Varaždinske vijesti | 21.12.2016. u 12:20h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatski laburisti – stranka rada Varaždinske županije pozdravljaju činjenicu da je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izmjestila svoj predsjednički ured u Varaždin čime je barem nakratko pozornost javnosti skrenula na sjever Hrvatske i Varaždinsku županiju.

- Kako je i sama rekla, Varaždinska županija je motor i lokomotiva gospodarskog razvoja Hrvatske, ali, nažalost, kada su u pitanju plaće nalazimo se na samom začelju željezničke kompozicije, tamo negdje s teretnim vagonima - smatraju Laburisti.

Iskreno sam zadovoljan što je predsjednica RH-a spomenula niski prosjek plaća i primanja koja su najniža u državi. Iskreno sam zadovoljan što je naglasila da se to mora hitno izmijeniti jer je predsjednica time potvrdila ono što sve ove godine ponavljamo u našoj stranci, a to je da naši radnici zaslužuju višu plaću. Oni izgrađuju ovu zemlju, prije svega u gospodarskom smislu, i stoga zaslužuju primanja za dostojan i kvalitetan život – izjavio je predsjednik Laburista Varaždinske županije Božidar Kolarić.

Kolarić je zadovoljan činjenicom da se razgovaralo i o vrlo konkretnim projektima poput mogućnosti da u Varaždinsku županiju stigne automobilska industrija.

Sada od države, od predsjednice, ali i Vlade RH-a, očekujemo svu moguću konkretnu pomoć kako sve ovo, što je predsjednica Grabar Kitarović govorila u Varaždinu, ne ostane mrtvo slovo na papiru. Ljudi u Varaždinskoj županiji ne trebaju lijepe riječi predbožićnih obećanja. Ovim marljivim i sposobnim ljudima samo treba omogućiti da rade, ali i da od svog rada žive životom dostojnim čovjeka – zaključio je Kolarić.