Varaždinski HNS i Laburisti: Treba se baviti kvalitetom života građana, a tek onda "kozmetikom" Grada

| 22.5.2018. u 12:40h | Objavljeno u Aktualno

- HNS je u proteklih šest godina Gradom upravljao transparentno, racionalno, bez populizma, a iza nas je ostao red i višak u proračunu od 20 milijuna kuna te mnogo projekata za koje smo se nadali da će ih sadašnja gradska vlast provoditi - rečeno je danas na zajedničkoj konferenciji na kojoj su predstavnici varaždinskog HNS-a i ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada potpisali sporazum o programskoj suradnji u narednom razdoblju.

Potaknuti nezadovoljstvom stranka HNS i Laburisti odlučili su se na suradnju kako bi zajedno ukazali na propuste u vođenju i aktivno ponudili rješenja za koje trenutno u Gradu nema ideja.

- Dali smo priliku sadašnjoj vlasti od gotovo godinu dana - naglasio je predsjednik podružnice HNS-a Mario Sambolec, dodajući da je previše nejasne politike i poteza oko upravljanja proračunom i gradskim tvrtkama.

Sambolec je spomenuo nekoliko primjera iz kojih je, prema njegovu mišljenju, vidljivo da Grad ne ide u dobrom smjeru.

- Svaka čast gradonačelniku na provođenju nekih starih projekata kao što su uređenje plaže na Aquacityu, uređenje kupališta na Dravi za koji čujemo da će se navodno uložiti 500.000 kuna i plaćati mjesečni najam za njih te ih možda kupiti. Nakon što imamo Gradske bazene za koje znamo da posluju s gubitkom, postavlja nam se pitanje je li nam je potrebno treće kupalište, da li su takve odluke isplative i da li nam je zbilja potrebno u gradu “kruha i igara” ili gradu trebaju konkretni potezi – pita se Sambolec, dodajući da ni Viko više ne postoji, a i radnici Aquatehnike su na burzi pa je sudbina stotina obitelji neizvjesna, a upravo bi se time morala baviti aktualna vlast.

Prema tome, varaždinski predstavnici HNS-a i Laburista smatraju da gradu trebaju konkretni potezi koji će građanima omogućiti kvalitetniji život, veću zaposlenost, veće plaće, a time i veću potrošnju. Navode da bi prioritet trebao biti stvaranje temelja i uvjeta za privlačenje tvrtki koje će zapošljavati ljude, pogotovo mlade, recimo, tvrtke iz informatičke industrije, s novim tehnologijama.

Smatraju da treba pomoći, sa startnim kapitalom, poduzetnicima početnicima, dizanjem garancijskih potencijala, povećanjem kreditnih fondova, a tek se na kraju treba baviti "kozmetikom" Grada.

Predsjednica ogranka Varaždin Hrvatskih laburista – Stranke rada Jadranka Lukavečki osvrnula se na dosadašnju suradnju dok je Sambolec još dodao da će zajedno na jesen krenuti s javnim tribinama na kojima će se predstaviti njihov program i program za mjesne odbore, a poziv na suradnju upućen je i ostalim strankama.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci