Varaždinski Crveni križ preselio na novu lokaciju: Bolji uvjeti za djelatnike i građane Foto: Krešimir Đurić

Varaždinski Crveni križ preselio na novu lokaciju: Bolji uvjeti za djelatnike i građane

| 17.9.2020. u 13:51h | Objavljeno u Aktualno

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin ovih se dana preselilo na novu lokaciju - na Trg Matije Gupca 3, kod starog sajmišta. Obiteljska kuća koja je već duži niz godina u vlasništvu Grada Varaždina dodatno je uređena, a u uređenje je uloženo oko 170.000 kuna. Novi je prostor površine 200 m2 i dvostruko je veći od prostora u Vrazovoj ulici, koji je varaždinski Crveni križ koristio dosad.

gdck_varazdin_nova_lokacija_1.jpg

- Zahvaljujem Gradu Varaždinu što je Crvenom križu omogućio korištenje ovog prostora. Veći prostor trebali smo s obzirom na to da nam je prostor u kojem smo poslovali na staroj lokaciji već bio premali, da razvijamo sve više aktivnosti te provodimo sve više programa, širimo svoje kapacitete i zapošljavamo više ljudi - istaknula je Sandra Mintas, ravnateljica GDCK-a Varaždin.

gdck_varazdin_nova_lokacija_7.jpg

- Provodimo razne projekte i programe od kojih su neki financirani iz nacionalnih i europskih sredstava, tako da će ovaj novi prostor omogućiti da još više rastemo, razvijamo se i pružamo usluge za naše građane - dodala je Mintas.

GDCK Varaždin trenutačno zapošljava devet osoba.

- Dio njih su stalni zaposlenici, a dio ih je zaposlen putem projekata. Sada smo dobili i projekt "Zaželi 2", u sklopu kojeg ćemo zaposliti još 16 osoba, tako da nam je ovaj prostor omogućiti bolji rad. Imamo i stotinjak volontera, a skrbimo za socijalno ugroženo stanovništvo, odnosno za oko 2.000 osoba tijekom godine - napomenula je Mintas.

U novom prostoru je i učionica u kojoj se održavaju tečajevi prve pomoći za kandidate za vozače, zatim za djelatnike tvrtki koji moraju proči tečaj sukladnu Zakonu o zaštiti na radu te sve ostale edukacije koje provodi Crveni križ. Građanima su vrata varaždinskog Crvenog križa otvorena od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati.

gdck_varazdin_nova_lokacija_5.jpg

Nove prostore Crvenog križa obišla je i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica.

- Mislim da nema Varaždinca, barem među onim punoljetnima, koji nije bio u sada već bivšim prostorima Crvenog križa i svima je bilo jasno da daljnji razvoj našeg Crvenog križa u tom prostoru, nakon 30 godina, više nije bio moguć. Zadovoljni smo i da je ova kuća konačno našla svog korisnika i sretni smo što Crveni križ sada ima duplo više prostora. Ovo je svima dobro poznata lokacija, iza Sajmišta u Varaždinu, i svi građani koji će trebati pomoć, edukaciju ili bilo što drugo, moći će to naći u većem prostoru, boljim uvjetima i na boljoj lokaciji - istaknula je Malenica.

gdck_varazdin_nova_lokacija_6.jpg

Podsjetila je i Crveni križ koristi i skladište u prostoru bivše vojarne u Optujskoj ulici.

- Crveni križ dugo nije imao skladište te smo uspjeli isposlovati da bude u Optujskoj ulici. Međutim, sada moramo vidjeti što će biti sa sveučilištem i državom i koliko je ta lokacija dugoročno rješenje. Vjerujem da će skladište na toj lokaciji ostati barem još 5 do 10 godina, no to je druga faza. Želimo sve rješavati trajno, a ne "ad hoc" s nekim polurješenjima, osim kada to nije zaista nužno. Ova lokacija ovdje je trajno rješenje, a sada ćemo se prebaciti i na skladište - dodala je Malenica.

gdck_varazdin_nova_lokacija_2.jpg

gdck_varazdin_nova_lokacija_3.jpg

gdck_varazdin_nova_lokacija_4.jpg

gdck_varazdin_nova_lokacija_8.jpg