Varaždinski Crveni križ preselio na novu lokaciju: Bolji uvjeti za djelatnike i građane Foto: Krešimir Đurić

Varaždinski Crveni križ preselio na novu lokaciju: Bolji uvjeti za djelatnike i građane

| 17.9.2020. u 13:51h | Objavljeno u Aktualno

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin ovih se dana preselilo na novu lokaciju - na Trg Matije Gupca 3, kod starog sajmišta. Obiteljska kuća koja je već duži niz godina u vlasništvu Grada Varaždina dodatno je uređena, a u uređenje je uloženo oko 170.000 kuna. Novi je prostor površine 200 m2 i dvostruko je veći od prostora u Vrazovoj ulici, koji je varaždinski Crveni križ koristio dosad.

gdck_varazdin_nova_lokacija_1.jpg

- Zahvaljujem Gradu Varaždinu što je Crvenom križu omogućio korištenje ovog prostora. Veći prostor trebali smo s obzirom na to da nam je prostor u kojem smo poslovali na staroj lokaciji već bio premali, da razvijamo sve više aktivnosti te provodimo sve više programa, širimo svoje kapacitete i zapošljavamo više ljudi - istaknula je Sandra Mintas, ravnateljica GDCK-a Varaždin.

gdck_varazdin_nova_lokacija_7.jpg

- Provodimo razne projekte i programe od kojih su neki financirani iz nacionalnih i europskih sredstava, tako da će ovaj novi prostor omogućiti da još više rastemo, razvijamo se i pružamo usluge za naše građane - dodala je Mintas.

GDCK Varaždin trenutačno zapošljava devet osoba.

- Dio njih su stalni zaposlenici, a dio ih je zaposlen putem projekata. Sada smo dobili i projekt "Zaželi 2", u sklopu kojeg ćemo zaposliti još 16 osoba, tako da nam je ovaj prostor omogućiti bolji rad. Imamo i stotinjak volontera, a skrbimo za socijalno ugroženo stanovništvo, odnosno za oko 2.000 osoba tijekom godine - napomenula je Mintas.

U novom prostoru je i učionica u kojoj se održavaju tečajevi prve pomoći za kandidate za vozače, zatim za djelatnike tvrtki koji moraju proči tečaj sukladnu Zakonu o zaštiti na radu te sve ostale edukacije koje provodi Crveni križ. Građanima su vrata varaždinskog Crvenog križa otvorena od ponedjeljka do petka od 7 do 15 sati.

gdck_varazdin_nova_lokacija_5.jpg

Nove prostore Crvenog križa obišla je i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica.

- Mislim da nema Varaždinca, barem među onim punoljetnima, koji nije bio u sada već bivšim prostorima Crvenog križa i svima je bilo jasno da daljnji razvoj našeg Crvenog križa u tom prostoru, nakon 30 godina, više nije bio moguć. Zadovoljni smo i da je ova kuća konačno našla svog korisnika i sretni smo što Crveni križ sada ima duplo više prostora. Ovo je svima dobro poznata lokacija, iza Sajmišta u Varaždinu, i svi građani koji će trebati pomoć, edukaciju ili bilo što drugo, moći će to naći u većem prostoru, boljim uvjetima i na boljoj lokaciji - istaknula je Malenica.

gdck_varazdin_nova_lokacija_6.jpg

Podsjetila je i Crveni križ koristi i skladište u prostoru bivše vojarne u Optujskoj ulici.

- Crveni križ dugo nije imao skladište te smo uspjeli isposlovati da bude u Optujskoj ulici. Međutim, sada moramo vidjeti što će biti sa sveučilištem i državom i koliko je ta lokacija dugoročno rješenje. Vjerujem da će skladište na toj lokaciji ostati barem još 5 do 10 godina, no to je druga faza. Želimo sve rješavati trajno, a ne "ad hoc" s nekim polurješenjima, osim kada to nije zaista nužno. Ova lokacija ovdje je trajno rješenje, a sada ćemo se prebaciti i na skladište - dodala je Malenica.

gdck_varazdin_nova_lokacija_2.jpg

gdck_varazdin_nova_lokacija_3.jpg

gdck_varazdin_nova_lokacija_4.jpg

gdck_varazdin_nova_lokacija_8.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci